Obuolių duona

Obuolių duona
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Obuoliai, 5 vienetai
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Gvazdikėliai, malti, 1 arbatinis šaukštelis
  • Razinos, 50 gramų
  • Abrikosai, džiovinti, 50 gramų
  • Graikiniai riešutai, 100 gramų
  • Citrinos žievelė, tarkuota
  • Citrinų sultys, 1 vienetas
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Miltai, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
  1. Obuolius nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve.

  2. Džiovintus abrikosus supjaustykite kubeliais, sumaišykite su razinomis, citrinos žievele, cinamonu, gvazdikėliais bei citrinos sultimis ir palikite šaltai apie 1-2 val.

  3. Kiaušinį išplakite su cukrumi, supilkite į obuolių masę, suberkite kepimo miltelius, miltus, susmulkintus riešutus ir gerai išmaišykite.

  4. Kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite džiuvėsėliais.Sukrėskite tešlą ir kepkite 180°C laipsnių orkaitėje apie 1 val.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Rūta
» Rašyti komentarą