Obuolių ir datulių pyragas su kokosų kepure
- Obuoliai, 400 gramų
- Datulės, džiovintos, 200 gramų
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanduo, karštas, 250 mililitrų
- Margarinas, kepiniams (arba sviestas), 185 gramai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Cukrus, 220 gramų
- Miltai, 225 gramai
- Cukrus, rudas, 50 gramų
- Pienas, 125 mililitrai
- Kokoso drožlės, 50 gramų
Dubenyje sumaišykite nuluptus ir mažais kubeliais pjaustytus obuolius, smulkintas datules (aš obuolius ir datules sudedu į virtuvinį kombainą ir susmulkinu – kuo smulkesni gabalėliai, tuo vientisesnė tešla išeina ir pyragas būna tarsi „lydytas“), sodą ir vandenį, uždenkite ir palaikykite 10 min.
Inde išsukite 125 g sviesto / kepinių margarino, cukrų ir kiaušinį, sudėkite obuolių masę, miltus ir gerai išmaišykite.
Tešlą sukrėskite į įkaitintą ir riebalais išteptą kepimo formą, dėkite į 200° C temp. įkaitintą orkaitę ir kepkite 50 min.
60 g sviesto / kepinių margarino, rudąjį cukrų, pieną ir kokoso drožles sudėkite į puodą ir virkite ant lengvos ugnies vis pamaišydama, kol masė taps vientisa.
Išvirtą masę supilkite ant pyrago ir kepkite dar 20 - 30 min.
Palaukite, kol atvės, ir patiekite.