Obuolių ir datulių pyragas su kokosų kepure

Obuolių ir datulių pyragas su kokosų kepure
Skanaus!
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Obuoliai, 400 gramų
  • Datulės, džiovintos, 200 gramų
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanduo, karštas, 250 mililitrų
  • Margarinas, kepiniams (arba sviestas), 185 gramai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Cukrus, 220 gramų
  • Miltai, 225 gramai
  • Cukrus, rudas, 50 gramų
  • Pienas, 125 mililitrai
  • Kokoso drožlės, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Dubenyje sumaišykite nuluptus ir mažais kubeliais pjaustytus obuolius, smulkintas datules (aš obuolius ir datules sudedu į virtuvinį kombainą ir susmulkinu – kuo smulkesni gabalėliai, tuo vientisesnė tešla išeina ir pyragas būna tarsi „lydytas“), sodą ir vandenį, uždenkite ir palaikykite 10 min.

  2. Inde išsukite 125 g sviesto / kepinių margarino, cukrų ir kiaušinį, sudėkite obuolių masę, miltus ir gerai išmaišykite.

  3. Tešlą sukrėskite į įkaitintą ir riebalais išteptą kepimo formą, dėkite į 200° C temp. įkaitintą orkaitę ir kepkite 50 min.

  4. 60 g sviesto / kepinių margarino, rudąjį cukrų, pieną ir kokoso drožles sudėkite į puodą ir virkite ant lengvos ugnies vis pamaišydama, kol masė taps vientisa.

  5. Išvirtą masę supilkite ant pyrago ir kepkite dar 20 - 30 min.

    Palaukite, kol atvės, ir patiekite.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Irena
» Rašyti komentarą