Obuolių ir spanguolių pyragas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Miltai, 360 gramų
- Cukrus, 270 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Sviestas, 200 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Obuolienė, 1 stiklinė
- Spanguolės, 1 sauja
- Apelsinų žievelė, 1 vienetas
- Cukraus pudra
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Orkaitė – 180 C temp.
Kepimo formą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais.
Dubenėlyje sumaišyti obuolių uogienę, spanguoles ir gerai nuplauto bei nutarkuoto apelsino žievelę.
Ištirpintą sviestą supilame ant cukraus, įdedame vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišome. Sudedame kiaušinius. Išsukame (sukti plakikliu apie 5 min.). Į jau turimą masę beriami miltai ir kepimo milteliai, druska. Gerai išmaišome. Pusę tešlos sukrėsti į kepimo formą. Ant jos supilti gautą obuolių uogienės, spanguolių ir apelsino žievelės masę, tolygiai ją paskirstyti ir paviršių išlyginti, supilti likusią tešlos dalį. Kepti įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.
» Rašyti komentarą
» Komentarai