Obuolių pyragas
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 150 mililitrų
- Aliejus, 150 mililitrų
- Pienas, 150 mililitrų
- Miltai, 150 mililitrų
- Obuoliai, 4 vienetai
- Cinamonas, 1 žiupsnelis
Nulupti ir supjaustyti obuolius norimo dydžio skiltelėmis (geriau mažesnėmis), šiek tiek pabarstyti cukrumi bei cinamonu.
Elektriniu plaktuvu išplakti kiaušinį su cukrum, po to pridėti viską paeiliui, kaskart išplakti.Papurkšti arba patepti formą riebalais, supilti tešlą, ant viršaus supilti tolygiai obuolius, juos rankomis suspausti gilyn į tešlą, šiek tiek paliekant viršuje ir ant viršaus užpilti tešlą, kad gautųsi langeliai, kaip parodyta nuotraukoje.
Pagrindinis iškepimo kriterijus - gražiai parudavęs pyragas.
Mums jis yra toks skanus, kad dar neatšalęs būna didesne dalimi suvalgytas. Bet karštas jis labai birus, tai valgome su šakutėmis, atšalusį galima imti ir rankomis.
Didžiausias šio pyrago privalumas man yra tas, kad jis ir skanus, ir labai lengvai paruošiamas, sugalvojus galima tiesiog išsikepti vakarienei.
Taigi eilinį vakarą, kai užsinorėjau kažko „tokio - tokio“, o šaldytuvas jau tikrai prašėsi būti papildytas, iš tos nevilties sumaniau, kad pati galiu sukurti neblogesnį už internetinius obuolių pyragus iš to ką turiu... Na ir - gavosi toks, kokio ir ieškojau - lengvas, ne sausas, kur obuolių vos ne daugiau nei tešlos! O jis dar ir labai paprastas.
Naudojant elektrinį plaktuvą paruošiamas per 10 - 15 min.
Kepama apie 50 - 60 min. 170 °C temperatūros orkaitėje.