Obuolių pyragas

Obuolių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Migdolai, (plokštelės), 40 gramų
  • Obuoliai, (nuluptų ir supjaustytų kubeliais), 400 gramų
  • Sviestas, tirpintas, 150 gramų
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Cukrus, 180 gramų
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Migdolai, malti, 60 gramų
  • Kvietiniai miltai, 170 gramų
  • Sviestas, 90 gramų
  • Grietinėlė, 35%, 120 mililitrų
  • Druska, jūros , 0.5 arbatinio šaukštelio
Padažui:
  • Cukrus, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi.

    Kvietinius miltus persijokite į dubenį, suberkite likusius sausus produktus – maltus migdolus ir kepimo miltelius, viską išmaišykite. Kitam dubenyje iki purumo išplakite kiaušinius su cukrumi, sudėkite vanilės pastą ir po truputį plakant supilkite tirpintą (jau pravėsusį) sviestą, plakite kelias minutes iki vienalytės masės. Po to palaipsniui maišant mediniu šaukštu suberkite sausų produktų mišinį. Viską išmaišykite iki vienalytės masės.

  2. Paruoštą masę padalinkite į dvi dalis, vieną dalį sukrėskite į kepimo formą, suberkite kubeliais pjaustytus obuolius ir užklokite likusia tešla. Nepergyvenkite jei tešla nepasidengs tolygiai, kepant išsilygins.

  3. Pyrago paviršių pabarstykite migdolų plokštelėmis ir dėkite kepti į įkaitintą iki 165 °C orkaitę (aš kepiau viršus – apačia + vėjelis) apie 50-70 minučių. Ar pyragas iškepęs patikrinkite įsmeigę medinį pagaliuką į pyrago vidurį, jei ištraukus jis bus sausas – vadinasi pyragas iškepęs.

  4. Pyragą šiek tiek atvėsinkite, išimkite iš formos ir pabarstykite cukraus pudra.

    Kol pyragas kepa pasiruoškite karamelės padažą.

  5. Į puodelį storu dugnu suberkite cukrų, statykite ant vidutinės ugnies ir kaitinkite kol cukrus pradės karamelizuotis, nemaišykite šaukštu, galite tik pasukioti puodą į šonus. Kai cukrus pradės ruduoti sumažinkite ugnį iki minimumo ir sudėkite sviestą pjaustytą gabalėliais, dabar jau galite maišyti, kaitinkite apie kelias minutes, po to supilkite grietinelę, įberkite druskos ir dar pakaitinkite iki vienalytės konsistencijos.

  6. Pyragą patiekite dar šiltą su karamelės padažu bei mėgstamais ledais.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Akvilė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Dąnguole
2014-11-30 12:24
Saniu