Obuolių pyragas su chalva

Obuolių pyragas su chalva
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviestas, 250 gramų
  • Cukrus, viršui, 0.5 stiklinės
  • Kiaušiniai, viršui, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
  • Obuoliai, 700 gramų
  • Chalva, riešutų, 200 gramų
  • Kiaušiniai, viršui, 1 vienetas
  • Pienas, 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus, viršui, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Į sviestą sudėti cukrų ir išplakti. Įmušti kiaušinius ir dar išplakti, sudėi miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą įvynioti į celofaninį maišiuką ir įdėti į šaldytuvą bent porai valandų. Orkaitę įkaitinti iki 180 l.C . Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 2/3 tešlos, tešlą iškočioti didesne nei kepimo forma 5 cm. Įdėti tešlą į sviestu išteptą formą, tešlos kraštus prispausti prie formos sienelių. Arba geriausiai tešlą įdėti į kepimo popierių. Sudėti pusę obuolių ir užtrupinti chalvos, sudėti likusius obuolius ir vėl užtrupinti chalvos.

Iš likusios tešlos iškočioti kepimo formos dydžio apskritimą ir uždėti jį ant pyrago įdaro. Viršų aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu, apibarstyti cukrumi. Kepti apie 45 min. Patiekti šiltą su ledais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai