Obuolių pyragas su džemu

Obuolių pyragas su džemu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pienas, 1 valgomasis šaukštas
  • Razinos, 1 stiklinė
  • Avietės, džemas, 2 stiklinės
  • Sviestas, 150 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas
  • Obuoliai, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 300 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Sviestą, kiaušinį, trynį ir cukrų išsukti iki vientisos masės. Įmaišyti pieną, suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir užminkyti tešlą. 20 minučių laikome šaltai.
Įdarui obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais. Į juos suberiame razinas, paskaniname cinamonu, supilame 1 stiklinę džemo ir gerai išmaišome.
Iš pusės atšaldytos tešlos iškočiojame 5 mm storio lakštą. Jį įklojame į kepimo formą, išteptą riebalais. Tada sukrečiame įdarą ir jį uždengiame iš likusios tešlos iškočiotu lakštu. Užspaudžiame kraštus. (Pyrago viršų galima papuošti iš tešlos suformuotais sausainėliais.) Viršutinį tešlos lakštą tolygiai subadome .
Pyragą kepame 200°-220° C temperatūroje apie 45 min. Tik iškepusį karštą pyragą aptepame džemu.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
(anonimas)
2011-03-28 15:09
Inga
2009-06-03 15:35
As bandziau kepti bet man kazkodel gavos trapi tesla,neimanoma jos net iskocioti.Ar cia viskas taip ir reikejo deti,tik viena tryni ar reikejo daugiau kiausiniu