Obuolių pyragas su džemu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Pienas, 1 valgomasis šaukštas
- Razinos, 1 stiklinė
- Avietės, džemas, 2 stiklinės
- Sviestas, 150 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas
- Obuoliai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Sviestą, kiaušinį, trynį ir cukrų išsukti iki vientisos masės. Įmaišyti pieną, suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir užminkyti tešlą. 20 minučių laikome šaltai.
Įdarui obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais. Į juos suberiame razinas, paskaniname cinamonu, supilame 1 stiklinę džemo ir gerai išmaišome.
Iš pusės atšaldytos tešlos iškočiojame 5 mm storio lakštą. Jį įklojame į kepimo formą, išteptą riebalais. Tada sukrečiame įdarą ir jį uždengiame iš likusios tešlos iškočiotu lakštu. Užspaudžiame kraštus. (Pyrago viršų galima papuošti iš tešlos suformuotais sausainėliais.) Viršutinį tešlos lakštą tolygiai subadome .
Pyragą kepame 200°-220° C temperatūroje apie 45 min. Tik iškepusį karštą pyragą aptepame džemu.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-06-03 15:35
As bandziau kepti bet man kazkodel gavos trapi tesla,neimanoma jos net iskocioti.Ar cia viskas taip ir reikejo deti,tik viena tryni ar reikejo daugiau kiausiniu
2011-03-28 15:09