Obuolių pyragas su džemu
- Pienas, 1 valgomasis šaukštas
- Razinos, 1 stiklinė
- Avietės, džemas, 2 stiklinės
- Sviestas, 150 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas
- Obuoliai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Sviestą, kiaušinį, trynį ir cukrų išsukti iki vientisos masės. Įmaišyti pieną, suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir užminkyti tešlą. 20 minučių laikome šaltai.
Įdarui obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais. Į juos suberiame razinas, paskaniname cinamonu, supilame 1 stiklinę džemo ir gerai išmaišome.
Iš pusės atšaldytos tešlos iškočiojame 5 mm storio lakštą. Jį įklojame į kepimo formą, išteptą riebalais. Tada sukrečiame įdarą ir jį uždengiame iš likusios tešlos iškočiotu lakštu. Užspaudžiame kraštus. (Pyrago viršų galima papuošti iš tešlos suformuotais sausainėliais.) Viršutinį tešlos lakštą tolygiai subadome .
Pyragą kepame 200°-220° C temperatūroje apie 45 min. Tik iškepusį karštą pyragą aptepame džemu.
2009-06-03 15:35
2011-03-28 15:09