Obuolių pyragas su grietinės kremu

Obuolių pyragas su grietinės kremu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Obuoliai, 8 vienetai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Grietinė, 1 stiklinė
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
Tešlai:
  • Sviestas, 150 gramų
  • Miltai, 2 stiklinės
  • Grietinė, 0.5 stiklinės
  • Kepimo milteliai, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą ištirpiname,atvėsiname ir supilame į miltus ,sumaišytus su kepimo milteliais.Sudedame grietinę ir užminkome minkštą tešlą.Tešla nelimpa prie rankų ,ją lengvai išformuojame į kepimo indą,pakeldami kraštelį į viršų apie 2 cm. Dedame į šaldytuvą kol paruošime įdarą.

  2. Nuluptus obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais. Suplakame kiaušinius,cukrų ,grietinę ,vanilinį cukrų ir miltus.Jeigu obuoliai labai sultingi ,miltų į užpilą dėkite daugiau .Ant suformuotos tešlos dėliojame obuolius ir užpilame pusę paruošto užpilo, vėl sluoksnį obuolių ,ir likusį užpilą. Pyrago viršų galite apibarstyti smulkintais obuoliais arba obuolių skiltelėmis ,tada prireiks papildomai 2 nedidelių obuoliukų.

  3. Įkaitiname orkaitę ir kepame 180°C temperatūroje apie 40 min. Reikia stebėti kaip pyragas atrodo ,gali kepti ir ilgiau. Jeigu forma mažesnio skersmens nei 26 cm. pyragas bus aukštesnis ir keps ilgiau.Iškepusį gerai atvėsinkite , nepjaukite karšto ,nes kremas turi susistovėti :) Man skanesnis kitą dieną .

    Skanaus !!!

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Svetlana
» Rašyti komentarą
» Komentarai