Obuolių pyragas su varške ir aguonomis

Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Obuoliai, 3 vienetai
Įdarui:
  • Pienas, 125 mililitrai
  • Manų kruopos, 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus, 70 gramų
  • Aguonos, 100 gramų
  • Sviestas, minkštas, 1 valgomasis šaukštas
Tešlai:
  • Sviestas, 180 gramų
  • Majonezas, arba grietinė, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Miltai, 2.5 stiklinės
Antram įdarui:
  • Varškė, 500 gramų
  • Kiaušiniai, tryniai, 3 vienetai
  • Sviestas, minkštas, 75 gramai
  • Pienas, 3 valgomieji šaukštai
  • Krakmolas, 3 valgomieji šaukštai
  • Citrinų sultys, 1 vienetas
  • Cukrus, 120 gramų
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. 22-24 cm. apvaliai formai

  2. Tešla.
    Į ištirpintą sviestą suberiame cukrų, druską, maišome, kol ištirpsta cukrus.
    Į atvėsusį sviestą sudedame majonezą arba grietinę, gerai išmaišome.
    Beriame miltus ir užmaišome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą.
    Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą, kol ruošime įdarus.

  3. Аguonų įdaras.
    Pieną su cukrumi užviriname, suberiame manų kruopas ir maišydami išverdame skystą manų košę.
    Tuomet sudedame sviestą, aguonas, gerai išmaišome ir atvėsiname.

  4. Varškės įdaras.
    Varškę petriname per sietelį.
    Į ja dedame trynius, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir viską gerai išplakame mikseriu.
    Sudedame krakmolą, supilame citrinos sultis, pieną, šakštu gerai išmaišome.

  5. Pyrago surinkimas.
    Kepimo formoje rankomis formuojame pagrindą, t.y. paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių.
    Pakaitomis dedame varškės ir aguonų įdarus, juos šiek tiek pamaišydami, kad jie tarpusavyje susimaišytu.
    Obuolių nelupame, tik perpjauname per pusę, išimame sėklalizdžius, viršuje padarome negilias išilgines įpjovas (žr. nuotrauką).
    Įspaudžiame obuolių puseles į varškę.

    Kepame 190 C orkaitėje apie 40 minučių.
    Pyragą visiškai atvėsiname, kad gerai sustingtų varškės įdaras. Skanaus!

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Jurgitos receptai
» Rašyti komentarą
» Komentarai