Obuolių pyragas su varške ir cinamonu

Obuolių pyragas su varške ir cinamonu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Obuoliai, 3 vienetai
  • Miltai, 360 gramų
  • Cukrus, 270 gramų
  • Kepimo milteliai, 20 gramų
  • Varškė, 200 gramų
  • Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kondensuotas pienas, 200 gramų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Cinamonas
  • Cukraus pudra
Gaminimo instrukcija:
  1. Susipjaustome obuolius plonais griežinėliais.

  2. Išlydome sviestą. Supilame jį ant cukraus ir vanilinio cukraus. Išmaišome. Sudedame kiaušinius. Išsukame. Į jau turimą masę beriami miltai ir kepimo milteliai. Gerai išmaišome. Gauta masė, laikui bėgant, stingsta. Pusę tešlos padengiame į riebalais išteptą kepimo formą. Kad masė mažiau liptų prie šaukšto ar rankų, reikėtų įnagį vis pamirkyti šaltame vandenyje.

  3. Paklojame visus obuolius ant tešlos. Tada ant jos dedame su kondensuotu pienu sumaišytą varškę. Uždedame likusią tešlos dalį.

  4. Pyragas kepamas 175 C temperatūroje 30 min.

  5. Iškepęs apibarstomas cinamonu bei cukraus pudra (papuošimui aš dar dėjau cinamono lazdelę). Derėtų palaukti, kol atauš, nes užbarstytas cukrus išsilydys.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą
» Komentarai