Obuoliukų pyragas
- Obuoliai, 750 gramų
- Citrinų sultys
- Sviestas, kepimo formai ištepti, 160 gramų
- Cukrus, 125 gramai
- Vanilinis cukrus, 75 gramai
- Druska
- Citrinos, tarkuota žievelė, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Pienas, 1.5 valgomojo šaukšto
- Sviestas, kepimo formai ištepti
- Cukraus pudra, pyragui apibarstyti
Nuplaukite ir į keturias dalis perpjaukite obuolius, išskobkite sėklytes, ketvirtadalius supjaustykite plonomis riekelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis. Keptuvėje išlydykite 3 šaukštus sviesto, jame trumpai apkepkite obuolių riekeles ir atvėsinkite jas.
Dubenyje plakikliu išplakite likusį sviestą, pamažu berdami cukrų, vanilinį cukrų, druską ir citrinos žievelę ir įmušdami po vieną kiaušinį.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite juos į išplaktą masę, įpilkite pieno ir užmaišykite skystoką tešlą. Riebalais ištepkite kepimo formą, supilkite tešlą ir medine mentele išlyginkite paviršių. Ant viršaus išdėliokite obuolių riekeles, pašaukite į orkaitę ir kepkite 50 min.
Iš orkaitės ištraukite pyragą, palaukite, kol jis šiek tiek atvės ir išimkite iš kepimo formos. Kai pyragas visiškai atvės, apibarstykite jį cukraus pudra ir supjaustykite gabalėliais.
Skanaus.
2010-09-11 15:07