Omletas su šernienos paštetu
- Šerniena, kepenys, 500 gramų
- Kiauliena, virta, riebi, 250 gramų
- Sviestas, 75 gramai
- Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
- Pienas, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Druska
- Kvapieji pipirai
- Sultinys, nuo mėsos, 1 stiklinė
- Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Aliejus, kepimui
Šerno kepenis išverdame piene ant nedidelės ugnies, nuolat stebėdami, kad neprisviltų. Kai kepenys atvėsta, jas sumalame kartu su virta kiauliena ir susmulkintais bei pakeptais svogūnais.
Į puodą įpilame nepilną stiklinę sultinio, sudedame maltą masę, grietinę, sviestą, įmušame kiaušinį, įberiame prieskonių. Maišydami verdame apie 15 min.
Iš omletui skirtų produktų paruošiame skystą tešlą ir iškepame 6 (arba daugiau) plonus omletus.
4 omletus sudedame vieną šalia kito, kad kiekvieno omleto kraštas truputį uždengtų kito kraštą.
Ant omletų dedame pašteto masę, susukame vyniotinį, įvyniojame jį į foliją ir atšaldome.
Ant likusių 2 omletų dedame po 2 šaukštus pašteto ir surišame su poru ryšulėlius.
Atvėsusį paštetą supjaustome ir papuošiame.
2011-03-10 13:56