“Oreo” sausainių tortas
- Mascarpone sūris, 500 gramų
- Oreo sausainiai, 8 vienetai
- Sviestas, 130 gramų
- Cukraus pudra, 100 gramų
- Miltai, 180 gramų
- Pienas, 160 mililitrų
- Vanduo, karšto, 160 mililitrų
- Cukrus, 150 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Aliejus, 80 mililitrų
- Kakava, 60 gramų
- Kepimo milteliai, 2
Pyrago pagrindui sumaišykite miltus su kakava, kepimo milteliais, cukrumi. Įpilkite aliejų, pieną, įdėkite kiaušinius ir viską gerai sumaišykite. Į tešlą įpilkite karštą vandenį, atsargiai sumaišykite.
Atskirtus nuo kremo sausainius susmulkinkite (pažiūrėkite žemiau esantį video receptą, kaip tai atlikti). Sausainių trupinius pridėkite prie tešlos. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną pagrindą kepkite kepimo formoje (video recepte naudojame 18 cm skersmens formą), 180 C laipsnių temperatūroje, apie 30 minučių.
Pyrago kremui elektriniu maišytuvu suplakite sviestą kartu su cukraus pudra. Pridėkite anksčiau atskirtą nuo sausainių kremą ir Mascarpone sūrį. Viską kartu sumaišykite elektriniu maišytuvu.
Ant vieno pagrindo tepkite kremo, dėkite antrą, tepkite likusį kremą. Galima papuošti sausainių trupiniais ir sausainiais.