Orkaitėje kepta lašiša su garstyčiomis ir česnaku
Orkaitėje kepta lašiša su garstyčiomis ir česnaku
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Lašišų filė, su odele, 450 gramų
- Citrinos, griežinėlių, 3 vienetai
- Česnakas, 2 skiltelės
- Petražolės, šviežios susmulkintos arba 1 a. š. džiovintų, 2 valgomieji šaukštai
- Alyvuogių aliejus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Citrinų sultys, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Grūdėtos garstyčios, gali būti ir be grūdelių, 1 arbatinis šaukštelis
- Juodieji pipirai, 3 žiupsneliai
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 3
Orkaitę įkaitiname iki 220 C. Česnakus nulupame, sutriname česnako spaustuku.
Viename indelyje sumaišome petražoles, česnaką, garstyčias, druską, pipirus, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių.
Lašišą supjaustome į 3-4 storus gabalėlius, sudedame ant kepimo popieriaus, aptepame padažu iš visų pusių. Ant kiekvieno lašišos gabalėlio uždedame po 1 citrinos griežinėlį ir kepame orkaitėje ne ilgiau nei 15 min. Jei lašišos gabalėliai ploni, užteks 12-13 min. Patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanaus!
» Rašyti komentarą