Orkaitėje kepta stirniena

Orkaitėje kepta stirniena
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Stirniena, 800 gramų
  • Sultinys, 2 stiklinės
  • Duona, džiūvesėliai, 2 valgomieji šaukštai
  • Morkos, 1 vienetas
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Salierai, 2 vienetai
  • Taukai (kiaulių)
  • Cinamonas
  • Kmynai, grūsti
  • Gvazdikėliai
  • Druska
  • Cukrus
  • Actas, 3 proc., marinatui, 1 stiklinė
  • Kvapieji pipirai, marinatui
  • Citrinos, žievelė, marinatui
  • Lauro lapai, marinatui
  • Kadagio uogos, marinatui
  • Kardamonas, marinatui
Gaminimo instrukcija:

Geriausios rūšies mėsą išvirtame ir atvėsintame marinate. Marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma griežinėliais, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais. Sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.

Prie stirnienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, patiekiamas taip pat.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Zozina Le Del Mar
2013-02-18 16:30
Vajei... Va kur mana stirniuks pasimirė Ziūriu kad troboi gyvulių mažoka, kadangi su kavalierium keleta dienelu gėrėm už sveikata tai nepastebėjau turbūt kaip pasimirė, Vajeeeee.... Vagys jus ale nežinot ką aš galiu su savo šluota jum padaryt .... ir ka mano ožiai gali jums su ragais ant subinių išnešt kaip braškes ant ūsų Vaje kaip mana kaimelis skambės skambės nuo klyksmo jūsų kad pavogėt mana stirnūte