Orkaitėje kepta stirniena
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Stirniena, 800 gramų
- Sultinys, 2 stiklinės
- Duona, džiūvesėliai, 2 valgomieji šaukštai
- Morkos, 1 vienetas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Salierai, 2 vienetai
- Taukai (kiaulių)
- Cinamonas
- Kmynai, grūsti
- Gvazdikėliai
- Druska
- Cukrus
- Actas, 3 proc., marinatui, 1 stiklinė
- Kvapieji pipirai, marinatui
- Citrinos, žievelė, marinatui
- Lauro lapai, marinatui
- Kadagio uogos, marinatui
- Kardamonas, marinatui
Gaminimo instrukcija:
Geriausios rūšies mėsą išvirtame ir atvėsintame marinate. Marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma griežinėliais, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais. Sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.
Prie stirnienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, patiekiamas taip pat.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2013-02-18 16:30