Orkaitėje kepta višta

Orkaitėje kepta višta
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Majonezas, 1 valgomasis šaukštas
  • Pomidorų padažas, 1 valgomasis šaukštas
  • Česnakas, skiltelės, 2 vienetai
  • Rozmarinas, šakelė, 1 vienetas
  • Vištiena, nedidelė, 1 vienetas
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Bulvės, 5 vienetai
  • Juodieji pipirai
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Prieš kepant, vištą įtrinkite tokiu prieskonių mišiniu: druska, juodieji pipirai, smulkintas rozmarinas, truputį citrinos sulčių, smulkintos česnako skiltelės, aliejaus 4 šaukštai. Įtrintą vištą palaikykite 1 val.

  2. Paruoškite bulves: nuskuskite, supjaustykite į 4 dalis. Jas sumaišykite su tokiu padažu: druska, pipirai, majonezas, pomidorų padažas, 1 šaukštas aliejaus.

  3. Ant skardos skirtos kepti orkaitėje išdėliokite bulves. Stenkitės, kad prie skardos liestųsi kuo mažiau bulvės paviršiaus, taip mažiau prikeps. Bulves dėkite viena prie kitos kad neišdžiūtų.

  4. Paruoškite citriną vištai: įdėkite visą citriną į verdantį vandenį ir palaikykite 1 min. Tada citriną nestipriai subadykite su peiliu, kad galėtų bėgti sultys ir įdėkite į vištos vidų kartu su rozmarino šakele. Vištą dėkite ant bulvių ir kepkite orkaitėje vidutinėje temperatūroje, kol ji gražiai paruduos.

  5. Citrina su rozmarinu suteiks vištai neįprastai malonų aromatą.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Inga
2017-06-16 23:19
Kiek laiko ir kokioje temperaturoje reikia kepti?
nesamone
2017-04-25 15:26
kepiau anksciau su citrina viduje tai jau rugstumelis aplink geriau uzspaudziu ant virsaus mesa buna minksta ir sultinga vat taip
aurelka
2016-12-28 07:36
Super gerai
Elena
2015-10-06 08:22
KAZIN AR TAI TINKA KAIMISKAI VISTAI PVZ.3 MENESIU
Donatas
2015-01-10 13:08
Labai skanu tik dar idekit 1 šaukštą medaus i marinata. Ir i bules kmynu. Puiki idėja mano restoranui