Orkaitėje kepta višta
- Majonezas, 1 valgomasis šaukštas
- Pomidorų padažas, 1 valgomasis šaukštas
- Česnakas, skiltelės, 2 vienetai
- Rozmarinas, šakelė, 1 vienetas
- Vištiena, nedidelė, 1 vienetas
- Citrinos, 1 vienetas
- Bulvės, 5 vienetai
- Juodieji pipirai
- Druska
Prieš kepant, vištą įtrinkite tokiu prieskonių mišiniu: druska, juodieji pipirai, smulkintas rozmarinas, truputį citrinos sulčių, smulkintos česnako skiltelės, aliejaus 4 šaukštai. Įtrintą vištą palaikykite 1 val.
Paruoškite bulves: nuskuskite, supjaustykite į 4 dalis. Jas sumaišykite su tokiu padažu: druska, pipirai, majonezas, pomidorų padažas, 1 šaukštas aliejaus.
Ant skardos skirtos kepti orkaitėje išdėliokite bulves. Stenkitės, kad prie skardos liestųsi kuo mažiau bulvės paviršiaus, taip mažiau prikeps. Bulves dėkite viena prie kitos kad neišdžiūtų.
Paruoškite citriną vištai: įdėkite visą citriną į verdantį vandenį ir palaikykite 1 min. Tada citriną nestipriai subadykite su peiliu, kad galėtų bėgti sultys ir įdėkite į vištos vidų kartu su rozmarino šakele. Vištą dėkite ant bulvių ir kepkite orkaitėje vidutinėje temperatūroje, kol ji gražiai paruduos.
Citrina su rozmarinu suteiks vištai neįprastai malonų aromatą.
2017-04-25 15:26
2016-12-28 07:36
2015-10-06 08:22
2015-01-10 13:08
2017-06-16 23:19