Orkaitėje keptos dorados
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Dorados, 3 vienetai
- Sviestas, 80 gramų
- Druska, 1 žiupsnelis
- Pipirai, 1 žiupsnelis
- Petražolės, 1 saujelė
- Svogūnų laiškai, 1 saujelė
- Citrinos, 1 vienetas
- Česnakas, 4 skiltelės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Doradas išvalyti ir vieną jų pusę įpjauti tris - keturis kartus išilgai.
Į žuvų pilvo ertmę sudėti nupjautus petražolių kotus bei kuokštą svogūnų laiškų.
Česnakus nulupti ir sutrini su druska.
Minkštą sviestą sumaišyti su česnakais, druska ir gera sauja smulkintų petražolių.
Žuvį apibarstyti druska ir pipirais.
Sviestą su prieskoniais įdėti ir gerai įtrinti į įpjovas, o likusį sudėti į žuvies vidų.
Ant kiekvienos žuvies uždėti po porą (priklausomai nuo žuvų dydžio) plonų citrinos griežinėlių.
Pašauti į iki 180˚C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 50 minučių, kol žuvis pakeis spalvą, o citrina lengvai susitrauks ir paruduos, bet nesudegs.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2017-07-10 08:24