Orkaitėje keptos dorados

Orkaitėje keptos dorados
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Dorados, 3 vienetai
  • Sviestas, 80 gramų
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Pipirai, 1 žiupsnelis
  • Petražolės, 1 saujelė
  • Svogūnų laiškai, 1 saujelė
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Česnakas, 4 skiltelės
Gaminimo instrukcija:
  1. Doradas išvalyti ir vieną jų pusę įpjauti tris - keturis kartus išilgai.

  2. Į žuvų pilvo ertmę sudėti nupjautus petražolių kotus bei kuokštą svogūnų laiškų.

  3. Česnakus nulupti ir sutrini su druska.

  4. Minkštą sviestą sumaišyti su česnakais, druska ir gera sauja smulkintų petražolių.

  5. Žuvį apibarstyti druska ir pipirais.

  6. Sviestą su prieskoniais įdėti ir gerai įtrinti į įpjovas, o likusį sudėti į žuvies vidų.

  7. Ant kiekvienos žuvies uždėti po porą (priklausomai nuo žuvų dydžio) plonų citrinos griežinėlių.

  8. Pašauti į iki 180˚C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 50 minučių, kol žuvis pakeis spalvą, o citrina lengvai susitrauks ir paruduos, bet nesudegs.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Ieva Visockytė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Birute
2017-07-10 08:24
Labai paprastas, bet neprastas receptas. Dorada sužavėjo. Ačiū