Paelja
- Šalavijas, lapeliai, smulkinti, 0.5 valgomojo šaukšto
- Druska
- Juodieji pipirai
- Kiauliena, 200 gramų
- Kiaulienos lašiniai, 80 gramų
- Svogūnai, 2 vienetai
- Paprika, 3 vienetai
- Pomidorai, 2 vienetai
- Žirniai, virti, 2 valgomieji šaukštai
- Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
- Vištiena, 0.5 vieneto
- Veršiena, kaulai, 200 gramų
- Ryžiai, 2 stiklinės
- Sultinys, 4 stiklinės
- Pelerūnas (kietis), smulkintas, 0.5 valgomojo šaukšto
- Veršiena, kaulai, 300 gramų
- Žalumynai
- Žuvis, 250 gramų
- Citrinų sultys
Į puodą įpilamas litras pasūdyto vandens, sudedami veršienos kaulai, žuvies atliekos (galvos, kaulai, oda) ir prieskoniniai žalumynai. Verdama ant mažos ugnies. Į didelį plokščią puodą sudedama pusė smulkiai supjaustytų lašiniukų. Jie paspirginami su 2 šaukštais aliejaus. Višta supjaustoma gana mažais gabalais, įtrinamą druska, apkepinama, paskui užpilama trupučiu vandens, ištroškinama ir laikoma šiltoje vietoje. Taip pat apkepinama nedideliais kubeliais supjaustyta mėsa. Ji irgi užpilama trupučiu vandens, apibarstoma druska, pipirais, ištroškinama, po to išimama iš puodo ir laikoma šiltoje vietoje. Likusieji lašiniukai paspirginami keptuvėje. Atsiradusiuose riebaluose apkepinami žiedais supjaustyti svogūnai ir ankštiniai pipirai. Ryžiai perplaunami, nusausinami, sumaišomi su svogūnais, pipirais ir 5 min. patroškinami ant labai mažos ugnies. Po to ant jų užpilama pusė perkošto sultinio, įberiama druskos ir pipirų. Kai ryžiai išbrinksta, supilamas likęs sultinys, sudedami nulupti, skiltelėmis supjaustyti pomidorai ir porcijomis supjaustyti, citrinos sultimis apšlakstyti, su likusiu aliejumi patroškinti žuvies gabalai bei paruošta mėsa. Po 10 min. suberiami išvirti žirniai, smulkiai supjaustyti prieskoniniai žalumynai. Puodas su visais produktais įstatomas į šiltą orkaitę, ir valgis 5 min. patroškinamas. Po to tučtuojau paduodamas.
2014-10-02 22:57
2014-07-15 09:05
2014-07-15 07:40
2014-07-14 18:17
2015-11-18 01:13