Paelja

Paelja
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Šalavijas, lapeliai, smulkinti, 0.5 valgomojo šaukšto
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Kiauliena, 200 gramų
  • Kiaulienos lašiniai, 80 gramų
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Paprika, 3 vienetai
  • Pomidorai, 2 vienetai
  • Žirniai, virti, 2 valgomieji šaukštai
  • Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
  • Vištiena, 0.5 vieneto
  • Veršiena, kaulai, 200 gramų
  • Ryžiai, 2 stiklinės
  • Sultinys, 4 stiklinės
  • Pelerūnas (kietis), smulkintas, 0.5 valgomojo šaukšto
  • Veršiena, kaulai, 300 gramų
  • Žalumynai
  • Žuvis, 250 gramų
  • Citrinų sultys
Gaminimo instrukcija:

Į puodą įpilamas litras pasūdyto vandens, sudedami veršienos kaulai, žuvies atliekos (galvos, kaulai, oda) ir prieskoniniai žalumynai. Verdama ant mažos ugnies. Į didelį plokščią puodą sudedama pusė smulkiai supjaustytų lašiniukų. Jie paspirginami su 2 šaukštais aliejaus. Višta supjaustoma gana mažais gabalais, įtrinamą druska, apkepinama, paskui užpilama trupučiu vandens, ištroškinama ir laikoma šiltoje vietoje. Taip pat apkepinama nedideliais kubeliais supjaustyta mėsa. Ji irgi užpilama trupučiu vandens, apibarstoma druska, pipirais, ištroškinama, po to išimama iš puodo ir laikoma šiltoje vietoje. Likusieji lašiniukai paspirginami keptuvėje. Atsiradusiuose riebaluose apkepinami žiedais supjaustyti svogūnai ir ankštiniai pipirai. Ryžiai perplaunami, nusausinami, sumaišomi su svogūnais, pipirais ir 5 min. patroškinami ant labai mažos ugnies. Po to ant jų užpilama pusė perkošto sultinio, įberiama druskos ir pipirų. Kai ryžiai išbrinksta, supilamas likęs sultinys, sudedami nulupti, skiltelėmis supjaustyti pomidorai ir porcijomis supjaustyti, citrinos sultimis apšlakstyti, su likusiu aliejumi patroškinti žuvies gabalai bei paruošta mėsa. Po 10 min. suberiami išvirti žirniai, smulkiai supjaustyti prieskoniniai žalumynai. Puodas su visais produktais įstatomas į šiltą orkaitę, ir valgis 5 min. patroškinamas. Po to tučtuojau paduodamas.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
to aurtar
2015-11-18 01:13
Gal galit parasyt komentaruose originalu recepta?
mmm
2014-10-02 22:57
Žmonės nestumkit, koks skirtumas kaip istikrųjų vadinas...Improvizacija yra viskas. Tikrai meistriškai pagaminta. Kas po akimis tokį patiekala padėtu, ismustu visus stumimus, na bet gal ir nebuduliams toks patiekalas kita vertus...
edita
2014-07-15 09:05
na ir nesamone,kad i paella dedasi spirinti lasinukai,is versienos kaulu verdamas sultinys.As dirbau ispanijoje virtuvejeir labai gerai zinau kaip daroma paella,valencijoje ja daro su triusiena ir paukstienair juros gerybemis,o andaluzijoje paukstiena arba kiauliena ir juros gerybes,o ryzius paellai uzpildavome midiju nuoviru,kita karta zuvies sultiniu jei tai budavo vien is juros gerybiu paella .O ispanijos zodyne dvi kartu raides ll tariasi kaip dz,tai su leituvintai reik sakyti paedzia
daiva
2014-07-15 07:40
net nepanasu i paeja ...
:)
2014-07-14 18:17
nu mes katalonijoj kai gaminam,tai su mesa ir juros gerybem,be zuvies,kartais deam zirneliu,kartais ne,nes mergaites nemegsta,galima deti vistienos arba triusio mesos,kam kaip patinka