Paliepsniai

Paliepsniai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Vanduo, 3 stiklinės
  • Druska
  • Taukai (kiaulių), keptuvei patepti
Gaminimo instrukcija:

Padažui papildomai reiks: 100 g lašinių, 1-2 šaukštai miltų, 2 stiklinės pieno, 0,5 stiklinės grietinės, druskos.

Kiaušinis ištrinamas su druska, įpilama 1 stiklinė vandens, išmaišoma, supilama į miltus, suberiamq druska ir išsukama, kad neliktų gumulų. Tada supilamas likęs vanduo, įmaišoma tešla kaip lietiniams ir kepami per visą keptuvę dideli blynai.

Taukais patepta keptuvė dedama ant žarijų, ištrauktų arčiau krosnies durelių iš besikūrenančios krosnies. Ji kaista nuo žarijų ir nuo krosnies liepsnos (krosnis kūrenama sausomis lapuočių medžių malkomis, kad žarijos nesproginėtų į keptuvę).

Blynai iš karto kepa iš abiejų pusių. Iškepę paliepsniai sudedami į didelę lėkštę (vienas ant kito) ir duodami valgyti su karštais taukais ir grietine arba su padažu.

Padažui lašiniai smulkiai supjaustomi, pakepinami, suberiami miltai, dar pakepinama ir maišant supilamas karštas pienas. Padažas pavirinamas, supilama grietinė, pasūdoma, pakaitinama, bet nevirinama.

» Rašyti komentarą
» Komentarai