Paltusas (juodasis) su daržovėmis

Paltusas (juodasis) su daržovėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Plekšnė, Paltusas, 600 gramų
  • Žalumynai
  • Prieskoniai
  • Sūris, tarkuotas, 60 gramų
  • Majonezas, arba grietinė, 1 valgomasis šaukštas
  • Šparaginės pupelės, 150 gramų
  • Cukinija, 150 gramų
  • Medus, 1 valgomasis šaukštas
  • Sojos padažas, 1 valgomasis šaukštas
  • Garstyčios, 0.5 valgomojo šaukšto
Gaminimo instrukcija:

Žuvį nuplauti ir nusausinti, apibarstyti prieskoniais ir žalumynais (pas manę petražolės, krapai bei bazilikai).

Į aliejumi pateptą kepimo formą dedame žuvį ir ant viršaus užtepam masę iš sūrio ir majonezo (grietinės).
Kepti 200 laipsnių temperatūroje 20-25 min.

Atskirai keptuvėje gaminam daržovės.
Pirma apkepam supjaustytas labai mažais kubeliais bulvės (kad greičiau iškeptu), tada dedam gabaliukus cukinijos bei iš anksto apvirtų šparaginių pupelių.
Aš viską troškinu alyvuogių aliejuje.

Taip pat prie žuvies gerai tinka toks padažas:
Vieną šaukštą medaus ištirpinti dubenėlyje ant mažos ugnies. Įpilti 1 šaukštą sojų padažo ir įdėtu pusę šaukšto garstyčių. Viską labai gerai išmaišyti.

Kol kepa žuvis reikia suspėti pagaminti daržovės bei padažą :)

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Laisve
2011-10-08 15:37
Derėtų rašyti otas, o ne paltusas. Paltus - skolinys iš rusų kalbos
Marius
2011-04-27 12:54
atrodo skaniai...........siandien bandysiu.....