Paltusas (juodasis) su daržovėmis
- Plekšnė, Paltusas, 600 gramų
- Žalumynai
- Prieskoniai
- Sūris, tarkuotas, 60 gramų
- Majonezas, arba grietinė, 1 valgomasis šaukštas
- Šparaginės pupelės, 150 gramų
- Cukinija, 150 gramų
- Medus, 1 valgomasis šaukštas
- Sojos padažas, 1 valgomasis šaukštas
- Garstyčios, 0.5 valgomojo šaukšto
Žuvį nuplauti ir nusausinti, apibarstyti prieskoniais ir žalumynais (pas manę petražolės, krapai bei bazilikai).
Į aliejumi pateptą kepimo formą dedame žuvį ir ant viršaus užtepam masę iš sūrio ir majonezo (grietinės).
Kepti 200 laipsnių temperatūroje 20-25 min.
Atskirai keptuvėje gaminam daržovės.
Pirma apkepam supjaustytas labai mažais kubeliais bulvės (kad greičiau iškeptu), tada dedam gabaliukus cukinijos bei iš anksto apvirtų šparaginių pupelių.
Aš viską troškinu alyvuogių aliejuje.
Taip pat prie žuvies gerai tinka toks padažas:
Vieną šaukštą medaus ištirpinti dubenėlyje ant mažos ugnies. Įpilti 1 šaukštą sojų padažo ir įdėtu pusę šaukšto garstyčių. Viską labai gerai išmaišyti.
Kol kepa žuvis reikia suspėti pagaminti daržovės bei padažą :)
2011-04-27 12:54
2011-10-08 15:37