Paprastas obuolių pyrgas
- Cukrus, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Saulėgrąžų aliejus, 100 mililitrų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Obuoliai, 3 vienetai
- Citrinos, tarkuota žievelė, 2 valgomieji šaukštai
Kiaušinius ir cukrų išmaišyti iki purumo.
Įpilti pusė stiklinės aliejaus, gerai išplakti.
Svarbu miltus persijoti ir gerai išmaišyti su kepimo milteliais.
Tada miltus sumaišytus su kepimo milteliais sudėti į kiaušinių masę, įdėti vanilinio cukraus, (citrinos žievelę) ir labai gerai išmaišyti. Tešla turi būti tiršta, jei atrodo per skysta galite įdėti papildomai miltų, bet to reikia tada jei turite mažus keturis kiaušinius.
Nuluptus ir supjaustytus obuolius sudėkite į tešlą.
Kepimo indą, nelabai didelį, iškloti kepimo popierium, tada pyragas labai lengvai išsiima :)
Įkaitinkite gerai orkaitę, iki 180 laipsnių. Įdėkite paruoštą pyragą ir kepkite apie 45 minutes, patikrinkite mediniu pagaliuku, jei jis sausas, pyragas iškepė.
Man kartais tenka ilgiau kepti :)
Šis pyragas, turėtų būti minkštas, ir gerai iškilęs :) man vis sekasi jį geriau padaryti, :) patirtis turbūt :)
Sėkmės kepant ;)
2011-07-20 11:06
2010-12-14 14:01
2010-12-14 13:34
2010-08-24 10:46
2011-10-18 18:09