Paprasti miltiniai blyneliai su vaniliniu padažu
- Kiaušiniai, trynys, vaniliniam padažui, 1 vienetas
- Krakmolas, vaniliniam padažui, 1.5 valgomojo šaukšto
- Vanilinis cukrus, vaniliniam padažui, 2 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
- Pienas, vaniliniam padažui, 1 stiklinė
- Cukrus, vaniliniam padažui, 1.5 valgomojo šaukšto
- Kepimo milteliai, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Druska
- Kiaušiniai, trynys, vaniliniam padažui, 1 vienetas
- Obuoliai, 1 vienetas
- Margarinas, kepimui
- Pienas, vaniliniam padažui, 2 stiklinės
- Cukrus, vaniliniam padažui, 2 valgomieji šaukštai
Gaunasi 2-3 porcijos.
Padažas:
Į pieną (1,5 stiklinės) supilame cukrų, vanilinį cukrų ir nuolat maišant užviriname. Jei susidarė plėvelė, nuimame ją. Kiaušinio trynį suplakame ir sudedame į atskirą indą, kurį galima kaitinti. Pieną nukeliame nuo ugnies, šiek tiek atvėsiname ir pamažu supilame į indą su kiaušinio tryniu. Pilant pieną visą laiką reikia greitai maišyti. Trynys gali sušokti, todėl viską perkošiame ir viriname iš naujo ant mažiausios ugnies. Atskirai puodelyje sumaišome likusį pieną (0,5 stiklinės) su krakmolu ir per sietelį (kad nebūtų gabaliukų) supilame jį į puodą su padažu nuolat maišant. Kai pamatysime jog padažas pradeda tirštėti, nukeliame jį nuo ugnies. Jei matome kad supylus krakmolą susidarė gumuliukai (kol dar padažas nesutirštėjo), galima jį dar kartą perkošti ir vėl šiek tiek pakaitinti. Jei prireiks, padažą galima pakartotinai pašildyti ant mažos ugnies ir kitą dieną.
Tešla:
Sumaišome miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius. Vėliau įmušame kiaušinį ir įpilame pieną (ne iš šaldytuvo). Viską gerai išmaišome. Kepant tešla šiek tiek iškils, todėl didelėje keptuvėje telpa daugiausiai 3 vidutiniai blyneliai. Blynelius kepame iškart užmaišius tešlą įkaitintoje ir pateptoje margarinu keptuvėje. Apverčiant blynelius, dar įdedu truputį sviesto, kad blyneliai gražiai iškeptų. Kepame neilgai, kol apskrus. Iškepus blynelius, sudedame į lėkštę, ant viršaus užbarstome tarkuotą obuolį ir supilame karštą vanilinį padažą.
Skanaus.
2011-02-20 09:06
2010-11-23 20:13
2010-11-17 17:11
2010-10-05 15:20
2011-04-03 12:35