Pasta Marino
- Jūros gėrybės, šaldytos (krevetės, midijos, kalmarai, aštuonkojis, sepija), 400 gramų
- Grietinėlė, 35%, 300 gramų
- Spageti, 200 gramų
- Sviestas, 50 gramų
- Sezamų aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Actas, balzamiko
- Česnakas, 1 skiltelė
- Druska
- Prieskoniai
- Pomidorų pasta, (koncentruotos), 1 valgomasis šaukštas
Spageti sudėti į sūdytą, verdantį vandenį, įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus ir 7 minutes virti.
Jūros gėrybes ir supjaustytą česnako skiltelę suberti į keptuvę ir uždengus 5 minutes pavirti (vandens išsiskiria savaime). Po to vandenį nupilti, įdėti sviestą, įpilti sezamų aliejaus, užberti druskos pagal skonį, pabaigai supilti paruoštą padažą.
Kol verda makaronai, pasiruošti padažą: grietinėlę, šlakelį balzamiko acto, pomidorų pastos, nepagailint pasta basilico prieskoni - viską ant lėtos ugnies pašildyti, išmaišyti, bet neužvirinti.
Pusę padažo supilti į išvirusius ir nusunktus spageti. Likusią dalį - į keptuvę su jūros gėrybėmis.
Makaronus - į lėkštę, keptuvės turintį - ant viršaus, puošti šviežio baziliko lapeliais.
Taurė balto vyno. Skanaus!
2015-01-04 17:25
2010-09-17 10:58
2009-04-24 19:38
2009-04-24 19:36
2015-04-25 18:34