Pasta Marino

Pasta Marino
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Jūros gėrybės, šaldytos (krevetės, midijos, kalmarai, aštuonkojis, sepija), 400 gramų
  • Grietinėlė, 35%, 300 gramų
  • Spageti, 200 gramų
  • Sviestas, 50 gramų
  • Sezamų aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Actas, balzamiko
  • Česnakas, 1 skiltelė
  • Druska
  • Prieskoniai
  • Pomidorų pasta, (koncentruotos), 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:

Spageti sudėti į sūdytą, verdantį vandenį, įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus ir 7 minutes virti.
Jūros gėrybes ir supjaustytą česnako skiltelę suberti į keptuvę ir uždengus 5 minutes pavirti (vandens išsiskiria savaime). Po to vandenį nupilti, įdėti sviestą, įpilti sezamų aliejaus, užberti druskos pagal skonį, pabaigai supilti paruoštą padažą.
Kol verda makaronai, pasiruošti padažą: grietinėlę, šlakelį balzamiko acto, pomidorų pastos, nepagailint pasta basilico prieskoni - viską ant lėtos ugnies pašildyti, išmaišyti, bet neužvirinti.
Pusę padažo supilti į išvirusius ir nusunktus spageti. Likusią dalį - į keptuvę su jūros gėrybėmis.
Makaronus - į lėkštę, keptuvės turintį - ant viršaus, puošti šviežio baziliko lapeliais.
Taurė balto vyno. Skanaus!

» Rašyti komentarą
» Komentarai
JONELIS
2015-04-25 18:34
skanu žiauriai
mamertas
2015-01-04 17:25
labai skanu, as dar prikandu ir rauginto agurko, super
Semas
2010-09-17 10:58
si patiekala jau seniai valgiau reikia vel atrasti nuostabu juros gerybiu ir makaronu derini
jolanta
2009-04-24 19:38
Beje, gal kas nors, labai estetiškai pasigaminęs, nepatingės nufotografuoti Ir įkelti patiekalo nuotraukos?
jolanta
2009-04-24 19:36
Patiko? Malonu Skanios vakarienės!