Pasta su grill baklažanais
- Pomidorai, 5 vienetai
- Baklažanai, 1 vienetas
- Rausvieji svogūnai, 0.25 vieneto
- Poras, 0.5 vieneto
- Alyvuogės, 8 vienetai
- Česnakas, 4 skiltelės
- Vyno actas, 1 valgomasis šaukštas
- Parmezano sūris, 1 valgomasis šaukštas
- Pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas
- Prieskoniai salotoms, 1 valgomasis šaukštas
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Pipirai, 1 žiupsnelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Čiobreliai, 1 žiupsnelis
- Miltai, 1.5 stiklinės
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Alyvuogių aliejus, 5 valgomieji šaukštai
- Vanduo
Miltus paskirstyti ant švaraus paviršiaus, padaryti griovelį, į jį įmušti kiaušinį. Berti druskos, Pilti vandens, aliejaus.
Tešlą išminkyti.
Tešlą dėti į švarų dubenį, uždengti plėvelę. 1 valandą palaikyti šaldytuve.
Baklažaną supjaustyti išilgai.
Baklažaną kepti 1 minutę iš abiejų pusių ant įkaitinto griliaus.
Iškepusius baklažanus apibarstyti itališkais prieskoniais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi. supjaustyti smulkesnėmis juostelėmis.
Česnakus, svogūną, porus susmulkinti. Pagardinti pipirais, čiobreliais.
Pomidorus supjaustyti. Pagardinti itališkais salotų prieskoniais, druska.
Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejaus. Sudėti česnakus, svogūnus, porą.
Šiek tiek apkepinus, sudėti pomidorus. Pilti vyno actą. Uždengti dangčiu ir kelias minutes patroškinti.
Alyvuoges susmulkinti, sudėti į keptuvę su pomidorais. Sudėti baklažanus. Pilti pomidorų pastą. Troškinti apie 10 minučių.
Makaronų tešlą leidžiame per makaronų mašinėlę.
Formuojame makaronus.
Makaronus dedame į verdantį vandenį. Verdame apie 4 minutes.
Makaronus dedame į keptuvę su daržovėmis. Išmaišome. Ant viršaus užtarkuojame sūrio.
Lėkštę apibrastome itališkais salotų prieskoniais.
Makaronus dedame į lėkštę ir paskaniname dar žiupsneliu itališkų prieskonių.