Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
- Grietinėlė, 35%, 0.5 litro
- Pienas, 0.5 litro
- Želatina, 2 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 2 stiklinės
- Biskvitiniai piršteliai
- Sviestas, 70 gramų
- Aguonos, 4 valgomieji šaukštai
- Aitrioji paprika, 1 vienetas
- Čiobreliai
- Uogos, 1 stiklinė
- Brendis, 4 valgomieji šaukštai
- Medus, 3 valgomieji šaukštai
Į puodą supilti pieną, grietinėlę ir kaitinti (užvirti nereikia) ant silpnos ugnies. Suberti želatiną, du valgomuosius šaukštus cukraus, pamaišyti ir kaitinti, kol ištirps želatina. Suberti aguonas, išmaišyti ir palikti atvėsti. Mišinį supilstyti į indelius (geriausia naudoti metalines formeles) ir padėti į šaldytuvą stingti apie 3 val.
Sutrupinti biskvitinius sausainius.
Paruošti karamelizuotus sausainius: į keptuvę berti cukraus, kad apsemtų keptuvės dugną. Cukrui išsilydžius ir tapus rudos spalvos, tirpinti sviestą, tada sudėti trupintus biskvitinius sausainius ir kiek paskrudinti, išmaišyti. Gautą masę sudėti į indą.
Paruošti čili medų: medų ištirpinti keptuvėje. Iš čili pipiro išimti sėklas (pora sėklų palikti), supjaustyti juostelėmis ir pakepinti meduje. Viską supilti į indelį.
Į keptuvę berti cukraus, kad apsemtų keptuvės dugną ir suberti uogas.Kaitinti, kol iš uogų išsiskirs sultys. Pilti šiek tiek brendžio ar romo ir nuimti keptuvę nuo ugnies.
Karamelizuotus biskvito trupinius susmulkinti virtuviniu kombainu.
Prieš patiekiant desertą, keptuvėje pašildyti uogas ir sudėti į lėkštes. Ant uogų išversti sustingusį desertą ir ant viršaus užlieti čili medaus, dėti čiobrelio šakelę ir pabarstyti karamelizuotų trupinių .
Skanaus!
2013-10-23 13:55
2013-10-30 13:35
Mišinį supilstyti į indelius (geriausia naudoti metalines formeles) ir padėti į šaldytuvą stingti apie 3 val.