Paukštienos apkepas

Paukštienos apkepas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištiena, arba antis, žasis, 500 gramų
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Batonas, 3 riekės
  • Grietinė, 0.5 stiklinės
  • Sviestas, 20 gramų
  • Juodieji pipirai
  • Muskatas
  • Druska
  • Džiūvėsėliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Virta ar kepta paukštiena sumalama kartu su piene išmirkytu batonu, sudedami svieste pakepinti svogūnai, kiaušinių tryniai, grietinė, prieskoniai, pasūdoma ir viskas gerai išsukama.

  2. Tada į masę įmaišomi išplakti baltymai.

  3. Apkepo indas gerai ištepamas sviestu, pabarstomas džiūvėsėliais ir į jį sukrečiama paruošta mėsos masė. Kepama, įstačius indą į skardą su karštu vandeniu, 30— 40 min. 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepęs apkepas atšoka nuo indo sienelių.

  4. Patiekiamas karštas, išverstas į apvalų pašildytą pusdubenį, užpiltas norimu padažu. Atskirai duodama virtų bulvių, žalių daržovių salotų.

Porcijų skaičius: 4
» Rašyti komentarą
» Komentarai
liu
2009-12-09 11:35
parasciausiai,nuimk mesa nuo kaulu.Keptuveje pakepink svogunus,iberk druskos,pipiru.Kai svogunai gerai apkeps,sudek vistiena,ipilk grietineles ir patroskink truputi.Greita ir skanu,daznai taip darau.Galima naudoti kaip padaza makaronams.
Linksmute
2009-12-08 21:09
Gal kas nors dar turit kokiu nesudetingu ideju - ka padaryti skanaus is jau virtos vistos . Turiu visa didele virta vista is sriubos - nieko nesugalvoju , koki cia samarliaka sukurus