Paukštienos apkepas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Vištiena, arba antis, žasis, 500 gramų
- Pienas, 1 stiklinė
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Batonas, 3 riekės
- Grietinė, 0.5 stiklinės
- Sviestas, 20 gramų
- Juodieji pipirai
- Muskatas
- Druska
- Džiūvėsėliai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Virta ar kepta paukštiena sumalama kartu su piene išmirkytu batonu, sudedami svieste pakepinti svogūnai, kiaušinių tryniai, grietinė, prieskoniai, pasūdoma ir viskas gerai išsukama.
Tada į masę įmaišomi išplakti baltymai.
Apkepo indas gerai ištepamas sviestu, pabarstomas džiūvėsėliais ir į jį sukrečiama paruošta mėsos masė. Kepama, įstačius indą į skardą su karštu vandeniu, 30— 40 min. 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepęs apkepas atšoka nuo indo sienelių.
Patiekiamas karštas, išverstas į apvalų pašildytą pusdubenį, užpiltas norimu padažu. Atskirai duodama virtų bulvių, žalių daržovių salotų.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-12-08 21:09
Gal kas nors dar turit kokiu nesudetingu ideju - ka padaryti skanaus is jau virtos vistos . Turiu visa didele virta vista is sriubos - nieko nesugalvoju , koki cia samarliaka sukurus
2009-12-09 11:35