Paukštienos pyragas šventiniam stalui
- Alyvuogių aliejus
- Druska
- Pipirai, šviežiai malti
- Vištiena, 0.5 kilogramo
- Kalakutiena, 0.5 kilogramo
- Varškė, 9 proc. riebumo, 0.5 kilogramo
- Grietinėlės sūris, 1 pakelis
- Krapai, kapoti, 1 žiupsnelis
- Petražolės, kapotos, 1 žiupsnelis
- Miltai, 0.5 kilogramo
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Jogurtas, natūralus, 0.5 stiklinės
- Alyvuogių aliejus, 0.5 stiklinės
- Druska
Kalakutieną išvirkite, tada išgriebkite, atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Įberkite druskos ir pipirų. Varškę sumaišykite su grietinėlės sūriu ir žalumynais.
Į persijotus miltus supilkite jogurtą, aliejų, druską. Išminkykite vientisą tešlą, padalinkite ją į dvi lygias dalis. Vieną tešlos dalį plonai iškočiokite ir įdėkite į riebalais išteptą skardą. Ant viršaus, į vidurį dėkite pusę sūrio mišinio masės, paliekant laisvus kraštus, kurie patepami kiaušinio plakiniu.
Ant sūrio masės viršaus išdėliokite mėsos gabalėlius, ant jų - likusią varškės mišinio masę.Viskas apšlakstykite aliejumi. Ant viršaus uždėkite antrą iškočiotos tešlos lakštą. Pyrago kraštus, gražiai sujunkite. Pyragą papuoškite ir aptepkite kiaušinio plakiniu.
4. Pyragą įdėkite į įkaitintą iki 180 °C temp. karščio orkaitę ir kepkite apie vieną valandą.
Skanaus!