Pavasariu alsuojanti pica

Pavasariu alsuojanti pica
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištienos faršas, 200 gramų
  • Fermentinis sūris, 100 gramų
  • Virto pieno sūris, 50 gramų
  • Pomidorai, 1 vienetas
  • Adžika, 2 valgomieji šaukštai
  • Majonezas, 1 valgomasis šaukštas
  • Kečupas, 1 valgomasis šaukštas
  • Krapai, 1 pundelis
  • Malta saldžioji raudonoji paprika, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Prieskoniai vištienai , 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Bazilikas, 1 žiupsnelis
  • Džiovintas raudonėlis, 1 žiupsnelis
Tešlai:
  • Miltai, 500 gramų
  • Vanduo, 200 mililitrų
  • Aliejus, 50 mililitrų
  • Sausos mielės, 14 gramų
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Ruošiame pagrindą: mieles sumaišykite su šakštu cukraus ir puse kiekio šilto vandens. Palikite kol suputos (apie 10 minučių).

  2. Miltus nusijokite į dubenį su druska, supilkite pakilusias mieles, likusį vandenį ir aliejų. Minkykite apie 10 minučių, kol tešla nelips prie rankų. Tuomet dėkite į švarų indą ir palikite 1 - 1,5 valandos pakilti.

  3. Ruošiame įdarą: majonezą sumaišykite su kečupu, galite pagardinti česnakų granulėmis.

  4. Faršą pakepinkite keptuvėje, suberkite vištienos prieskonius, dėkite adžiką. Nukaiskite.

  5. Pomidorą, jei jis didžiulis pakaks vieno, jei mažesni - kelių, nuplaukite ir supjaustykite apskritimais.

  6. Krapus nuplaukite ir sukapokite.

  7. Fermentinį sūrį sutarkuokite burokine tarka, o virto pienos sūrį supjaustykite kubeliais.

  8. Kai tešla pakils, iškočiokite apie 30 cm skersmens apskritimą (naudojau apvalią skardą, tad joje patogiau formuoti kraštelį), dėkite tešlą į apvalią kepimo skardą ir užleiskite kraštus. Vidurį subadykite šakute.

  9. Kraštelyje berkite puse fermentinio sūrio ir užspauskite, centrą tepkite padažu, dėkite faršą, pomidorus, sūrį ir krapus. kepkite apie 20 -25 minutes, vidutinio karštumo orkaitėje, kol kraštelis gražiai apskrus.

  10. Iškepusią picą galite aptepti trinto česnako ir aliejaus padažu, pabarstykite oregano raudonėliais ir bazilikais. Skanaus!

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Agnė
» Rašyti komentarą
» Komentarai