Pavasariu alsuojanti pica
- Vištienos faršas, 200 gramų
- Fermentinis sūris, 100 gramų
- Virto pieno sūris, 50 gramų
- Pomidorai, 1 vienetas
- Adžika, 2 valgomieji šaukštai
- Majonezas, 1 valgomasis šaukštas
- Kečupas, 1 valgomasis šaukštas
- Krapai, 1 pundelis
- Malta saldžioji raudonoji paprika, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Prieskoniai vištienai , 0.5 arbatinio šaukštelio
- Bazilikas, 1 žiupsnelis
- Džiovintas raudonėlis, 1 žiupsnelis
- Miltai, 500 gramų
- Vanduo, 200 mililitrų
- Aliejus, 50 mililitrų
- Sausos mielės, 14 gramų
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
Ruošiame pagrindą: mieles sumaišykite su šakštu cukraus ir puse kiekio šilto vandens. Palikite kol suputos (apie 10 minučių).
Miltus nusijokite į dubenį su druska, supilkite pakilusias mieles, likusį vandenį ir aliejų. Minkykite apie 10 minučių, kol tešla nelips prie rankų. Tuomet dėkite į švarų indą ir palikite 1 - 1,5 valandos pakilti.
Ruošiame įdarą: majonezą sumaišykite su kečupu, galite pagardinti česnakų granulėmis.
Faršą pakepinkite keptuvėje, suberkite vištienos prieskonius, dėkite adžiką. Nukaiskite.
Pomidorą, jei jis didžiulis pakaks vieno, jei mažesni - kelių, nuplaukite ir supjaustykite apskritimais.
Krapus nuplaukite ir sukapokite.
Fermentinį sūrį sutarkuokite burokine tarka, o virto pienos sūrį supjaustykite kubeliais.
Kai tešla pakils, iškočiokite apie 30 cm skersmens apskritimą (naudojau apvalią skardą, tad joje patogiau formuoti kraštelį), dėkite tešlą į apvalią kepimo skardą ir užleiskite kraštus. Vidurį subadykite šakute.
Kraštelyje berkite puse fermentinio sūrio ir užspauskite, centrą tepkite padažu, dėkite faršą, pomidorus, sūrį ir krapus. kepkite apie 20 -25 minutes, vidutinio karštumo orkaitėje, kol kraštelis gražiai apskrus.
Iškepusią picą galite aptepti trinto česnako ir aliejaus padažu, pabarstykite oregano raudonėliais ir bazilikais. Skanaus!