Pelytės

Pelytės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 1 kilogramas
  • Alyvuogių aliejus
  • Pienas, 5 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 20 gramų
  • Sūris, čederio, tarkuotas, 50 gramų
  • Druska
  • Kvapieji pipirai
  • Pomidorai, maži, 2 vienetai
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Ridikėliai, 2 vienetai
  • Razinos
  • Česnakas, laiškai
Gaminimo instrukcija:

Nuplaukite bulves, nušluostykite jas sausai ir pradurkite odelę keliose vietose.
Sudėkite į kepimo skardą ir ištepkite visas jas alyvų aliejumi. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200 C temperatūroje apie 1 valandą arba kol paspaudus jos bus minkštos. Arba - galite kepti jas 10 min. mikrobangų krosnelėje, o tada kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200C temperatūroje 30 minučių. Kai bulvės tiek atvės, kad jas galima būtų paimti į rankas, nupjaukite bulvės viršų, atsargiai šaukštu išimkite minkštimą palikdami bulvinį "dubenėlį" ir sumaišykite mikštimą su sviestu, pienu ir 2/3 sūrio iki vientisos masės. Pasūdykite, papipirinkite pagal skonį.
Šaukštu sudėkite mišinį atgal į bulvių "dubenėlius", pabarstykite likusiu sūriu ir apkepkite orkaitėje kelias minutes iki auksinės spalvos.
Pusiau perpjautus vyšninius pomidorus įbeskite naudodami medinius smeigtukus - tai bus nosis. Kelis neilgus česnakų laiškus sukiškite už pomidoro - tai bus ūsai. Pusiau perpjauti ridikėliai bus pelės ausys, razinos - akys, o svogūno laiškas tarnaus kaip uodega.

Skanaus!

» Rašyti komentarą
» Komentarai