Pelytės
- Bulvės, 1 kilogramas
- Alyvuogių aliejus
- Pienas, 5 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 20 gramų
- Sūris, čederio, tarkuotas, 50 gramų
- Druska
- Kvapieji pipirai
- Pomidorai, maži, 2 vienetai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Ridikėliai, 2 vienetai
- Razinos
- Česnakas, laiškai
Nuplaukite bulves, nušluostykite jas sausai ir pradurkite odelę keliose vietose.
Sudėkite į kepimo skardą ir ištepkite visas jas alyvų aliejumi. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200 C temperatūroje apie 1 valandą arba kol paspaudus jos bus minkštos. Arba - galite kepti jas 10 min. mikrobangų krosnelėje, o tada kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200C temperatūroje 30 minučių. Kai bulvės tiek atvės, kad jas galima būtų paimti į rankas, nupjaukite bulvės viršų, atsargiai šaukštu išimkite minkštimą palikdami bulvinį "dubenėlį" ir sumaišykite mikštimą su sviestu, pienu ir 2/3 sūrio iki vientisos masės. Pasūdykite, papipirinkite pagal skonį.
Šaukštu sudėkite mišinį atgal į bulvių "dubenėlius", pabarstykite likusiu sūriu ir apkepkite orkaitėje kelias minutes iki auksinės spalvos.
Pusiau perpjautus vyšninius pomidorus įbeskite naudodami medinius smeigtukus - tai bus nosis. Kelis neilgus česnakų laiškus sukiškite už pomidoro - tai bus ūsai. Pusiau perpjauti ridikėliai bus pelės ausys, razinos - akys, o svogūno laiškas tarnaus kaip uodega.
Skanaus!