Penkių grūdų košė su spirgučiu padažu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Grūdai, "Penki grūdai košei", 1 stiklinė
- Vanduo, 3 stiklinės
- Kiaulienos lašiniai, rūkyti, 100 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Česnakas, 2 skiltelės
- Grietinė, 100 gramų
- Juodieji pipirai, malti
- Druska
- Lauro lapai, džiovinti lapeliai, 2 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Grūdų mišinį užpilame šiltu vandeniu ir paliekame kelioms valandoms. Išbrinkusius grūdus verdame ant mažos ugnies apie 20 minučių. Verdant į puodą įberiame druskos, ant pabaigos įmetame porą lauro lapelių.
Rūkytus lašinukus ir svogūną supjaustome kubeliais, česnaką susmulkiname. Į įkaitusią keptuvę metame lašinukus, maišydami kepame kol išsiskirs riebalai. Tada sumetame svogūnus, maišydami kepame kol jie gražiai pagels. Tuomet įmetame česnaką, pabarstome pipirais, supilame grietinę, išmaišome. Padažui užvirus išjungiame ugnį. Padažą pilame ant košės.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-09-27 12:52
as dabar valgau ir man ausis linksta:
2011-06-21 16:39
darau padažiuką prie šitos košės: rūkytus lašinukus per pus su šviežiais, dar kepant morkytę įtarkuoju, svogūnas ir česnakas savaime aišku, ir man labai tinka malta kalendra(bet čia mėgėjui) Labai skanu. kartą visą šitą reikaliuką, darėm turistiniame žygije......., reikėjo pamatyt kaip vaikai lapnojo namie tokių dalykų nė pro kur. Skanaus visiems!
2010-12-16 21:03
sakyciau,kad visai nieko ir bet to sveika ir skanu
2010-10-06 21:48
dbr esu pasidariusi kose ir toki padaza, nu tikrai skanu, labai labai, tik riebu
2012-02-15 18:17