Pica su ožkų sūriu ir burokėliais

Pica su ožkų sūriu ir burokėliais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 250 gramų
  • Druska
  • Cukrus
  • Alyvuogių aliejus, 30 mililitrų
  • Mielės, sausos, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sūris, ožkos, 150 gramų
  • Sūris, parmezanas, tarkuotas, 80 gramų
  • Bulvės, 2 vienetai
  • Žalumynai
  • Čiobreliai, šviežias
  • Alyvuogių aliejus, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Balzaminis actas, 1 valgomasis šaukštas
  • Burokėliai, virti, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Burokėlius supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, sudėkite į dubenį ir pašlakstykite balzaminiu actu. (Burokėlius šiam patiekalui galima ruošti taip pat, kaip ir šiltoms daržovių salotoms – kepti folijoje.)

  2. Užmaišykite tešlą: išsijokite miltus ir mieles, suberkite druską, cukrų į didelį dubenį. Viduryje padarykite duobutę, supilkite aliejų ir 125 ml drungno vandens. Iš pradžių šakute išmaišykite, paskui švariomis rankomis suminkykite tešlą. Padėkite ją ant miltais pabarstyto darbastalio ir 5 minutes minkykite. Tada įdėkite tešlą atgal į dubenį, uždenkite drėgnu rankšluosčiu (kad nedžiūtų) ir palikite 1 val. šiltai kilti. Kiekis turėtų maždaug padvigubėti.

  3. Pakilusią tešlą padalykite į dvi dalis, iškočiokite du maždaug 25 cm skersmens plonus apskritimus. Perkelkite juos ant kepimo popieriaus skardoje. (Galima kočioti iškart ant kepimo popieriaus.) Ant picų užberkite parmezaną, pusę kiekio čiobrelių, sudėkite griežinėliais supjaustytą ožkų sūrį, ant jo – burokėlių griežinėlius.

  4. Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 15–20 minučių, kol papločiai iškeps ir krašteliai taps traškūs.

  5. Iš orkaitės ištrauktas picas pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, likusiais čiobreliais, agurklių žiedais arba sezoniniais žalumynais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Urtė
» Rašyti komentarą
» Komentarai