Picos paplotėlis su varške

Picos paplotėlis su varške
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Prieskoniai
  • Druska
  • Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai
  • Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Pomidorų padažas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Varškė, 400 gramų
Gaminimo instrukcija:

Dvi pakuotes varškės ištrinkite su kiaušiniu ir žiupsneliu druskos. Įberkite kelis šaukštus miltų, įpilkite šaukštą aliejaus ir suminkykite tešlą (ji turi būti minkšta). Dėkite ją į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą ir, pirštais stumdydama į šonus, suformuokite ploną paplotį. Plonai aptepkite pomidorų padažu. Picai gardinti tinka tiek švieži, tiek džiovinti smulkinti žalumynai: petražolės, krapai, bazilikai, raudonėliai, čiobreliai, kmynai. Jei mėgstate aštriai, galite ją apibarstyti aitriąja paprika, smulkintu česnaku ar pagardinti keliais marinuotais pipirais. Aštrumo picai suteiks ir baltasis padažas su šviežiai tarkuotais krienais. Picai naudokite sunokusius pomidorus - kepant ne taip sukietės paplotis. Nepatingėkite juos nuplikyti, nulupti, išimti sėklytes.
Kad pica būtų sultingesnė, prieš pašaudami ją į orkaitę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi (tačiau tai gali picą pasotinti). Pagaminę paplotėlį, dėkite norimą garnyrą ir kepkite orkaitėje.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Giedrė
2011-10-02 18:44
O kokiam čia kiekiui?
Nika
2010-09-17 14:42
O kiek laiko reikia kepti ir kokio karstumo temperaturoje???
(anonimas)
2010-02-18 19:11
labai skanus vertas demesio
anonimas
2009-06-01 14:51
labai skani pica valgiau o beje desros surio ir viso kito dedi pagal skoni ir jokios sodos gesint nereikia
(anonimas)
2009-05-23 12:36
O kur suris ir bent jau desra, kepimo milteliai ar gesinta soda???