Pieniška sriuba su aguonų kukuliais

Pieniška sriuba su aguonų kukuliais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Aguonos, 3 valgomieji šaukštai
  • Pienas, 6 stiklinės
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Nedidelės bulvės išverdamos neluptos. Išvirusios nulupamos ir sumalamos mėsmale. Į jas suberiami miltai, sudedami tryniai ir aguonos. Viskas suminkoma. Kiaušinių baltymai išplakami iki standumo, sukrečiami į bulvių masę ir atsargiai suminkoma.
Į verdantį pieną dedami iš bulvių tešlos padaryti smulkūs) kukuliai. Verdama, kol kukuliai iškyla (apie 5 min.).
Prieš baigiant virti į sriuba įberiama pagal skonį druskos ir cukraus.
Vietoj aguonų 5 kukulius galima dėti razinų. Prieš tai jos gerai nuplaunamos ir nusausinamos. Verdama taip pat kaip ir su aguonomis.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
zchk
2010-08-24 18:34
(anonimas)
2009-10-31 20:57
Lijanute
2009-04-22 22:08
matom, green, tavo komentara po nuotrauka. reikes gal kada pameginti
green_raven
2009-04-22 20:24
Labai svarbu nepervirti, nes kitaip ištęžta kukuliukai. Na tiesiog suverda. Ir geriau juos daryti mažesnius Jei trūksta "kažko tokio", patarčiau išvirus įdėti šiek tiek uogienės - saldumas čia tinka.