Pieniška sriuba su aguonų kukuliais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Bulvės, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Aguonos, 3 valgomieji šaukštai
- Pienas, 6 stiklinės
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Nedidelės bulvės išverdamos neluptos. Išvirusios nulupamos ir sumalamos mėsmale. Į jas suberiami miltai, sudedami tryniai ir aguonos. Viskas suminkoma. Kiaušinių baltymai išplakami iki standumo, sukrečiami į bulvių masę ir atsargiai suminkoma.
Į verdantį pieną dedami iš bulvių tešlos padaryti smulkūs) kukuliai. Verdama, kol kukuliai iškyla (apie 5 min.).
Prieš baigiant virti į sriuba įberiama pagal skonį druskos ir cukraus.
Vietoj aguonų 5 kukulius galima dėti razinų. Prieš tai jos gerai nuplaunamos ir nusausinamos. Verdama taip pat kaip ir su aguonomis.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-10-31 20:57
2009-04-22 22:08
matom, green, tavo komentara po nuotrauka. reikes gal kada pameginti
2009-04-22 20:24
Labai svarbu nepervirti, nes kitaip ištęžta kukuliukai. Na tiesiog suverda. Ir geriau juos daryti mažesnius Jei trūksta "kažko tokio", patarčiau išvirus įdėti šiek tiek uogienės - saldumas čia tinka.
2010-08-24 18:34