Pieniška sriuba su aguonų kukuliais
![Pieniška sriuba su aguonų kukuliais Pieniška sriuba su aguonų kukuliais](https://m.receptai.lt/uploads/modules/recipes/thumb575x350/478.jpg)
Akcijos:
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
?
- Bulvės, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Aguonos, 3 valgomieji šaukštai
- Pienas, 6 stiklinės
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Nedidelės bulvės išverdamos neluptos. Išvirusios nulupamos ir sumalamos mėsmale. Į jas suberiami miltai, sudedami tryniai ir aguonos. Viskas suminkoma. Kiaušinių baltymai išplakami iki standumo, sukrečiami į bulvių masę ir atsargiai suminkoma.
Į verdantį pieną dedami iš bulvių tešlos padaryti smulkūs) kukuliai. Verdama, kol kukuliai iškyla (apie 5 min.).
Prieš baigiant virti į sriuba įberiama pagal skonį druskos ir cukraus.
Vietoj aguonų 5 kukulius galima dėti razinų. Prieš tai jos gerai nuplaunamos ir nusausinamos. Verdama taip pat kaip ir su aguonomis.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-10-31 20:57
![](/app/assets/smileys/33.gif)
![](/app/assets/smileys/19.gif)
2009-04-22 22:08
![](/app/assets/smileys/13.gif)
![](/app/assets/smileys/02.gif)
2009-04-22 20:24
Labai svarbu nepervirti, nes kitaip ištęžta kukuliukai. Na tiesiog suverda. Ir geriau juos daryti mažesnius
Jei trūksta "kažko tokio", patarčiau išvirus įdėti šiek tiek uogienės - saldumas čia tinka. ![](/app/assets/smileys/13.gif)
![](/app/assets/smileys/02.gif)
![](/app/assets/smileys/13.gif)
2010-08-24 18:34