Pieno slėgtinis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Citrinos, žievelės
- Cukraus pudra, 4 valgomieji šaukštai
- Sviestas, tirpintas, 4 valgomieji šaukštai
- Razinos, 0.5 stiklinės
- Lazdyno riešutai, 0.5 stiklinės
- Vanilė
- Pienas, 3 stiklinės
- Grietinė, 0.8 stiklinės
- Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
- Saldainiai, karameliniai, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
Į karštą pieną sudedami kiaušinių tryniai, išsukti su grietine ir pavirinama 3 min. Masė ataušinama, sukrečiama į sūrmaišį ir pakabinama, kad nuvarvėtų išrūgos. Vėliau paslegiama ir palaikoma per naktį. Į išimtą iš sūrmaišio masę sudedamas cukrus, išsuktas su sviestu, ir visa kita, kas nurodyta. Gerai išmaišyta masė sukrečiama į formą, išklotą sudrėkinta drobule, paslegiama ir atšaldoma. Išėmus nuimama drobulė, slėgtinis puošiamas spalvotais saldainiais ar kt.
» Rašyti komentarą
» Komentarai