Pievagrybiai kepti su česnaku

Pievagrybiai kepti su česnaku
Pievagrybiai kepti su česnaku
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pievagrybiai, 500 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 4 valgomieji šaukštai
  • Česnakas, 4 skiltelės
  • Sausas baltasis vynas, nebūtina, 1 valgomasis šaukštas
  • Petražolės, smulkintų, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Keptuvėje, ant vidutinės ugnies, įkaitiname aliejų.

  2. Nulupame česnako skilteles, supjaustome griežinėliais, sudedame į keptuvę ir pakepiname 1-2 min.

  3. Pievagrybius supjaustome storesniais griežinėliais. Jei pievagrybių koteliai ilgi – juos nupjauname. Pievagrybių griežinėlius sudedame į keptuvę kartu su apkepintu česnaku, pagardiname druska, pipirais, kepiname ~4-5 min vis pamaišant, kol pievagrybiai išskiria vandenį ir jis nugaruoja. Tada įpilame vyną (jei naudosite), pamaišome ir kepiname dar 1 min.

  4. Paruoštus pievagrybius sudedame į lėkštę, apibarstome petražole, jei reikia užberiame papildomai druskos. Skaniausia patiekti su paskrudintomis prancūziško batono riekelėmis. Skanaus!

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą
» Komentarai