Pievagrybiai kepti su česnaku
Pievagrybiai kepti su česnaku
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Pievagrybiai, 500 gramų
- Alyvuogių aliejus, 4 valgomieji šaukštai
- Česnakas, 4 skiltelės
- Sausas baltasis vynas, nebūtina, 1 valgomasis šaukštas
- Petražolės, smulkintų, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska
- Pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Keptuvėje, ant vidutinės ugnies, įkaitiname aliejų.
Nulupame česnako skilteles, supjaustome griežinėliais, sudedame į keptuvę ir pakepiname 1-2 min.
Pievagrybius supjaustome storesniais griežinėliais. Jei pievagrybių koteliai ilgi – juos nupjauname. Pievagrybių griežinėlius sudedame į keptuvę kartu su apkepintu česnaku, pagardiname druska, pipirais, kepiname ~4-5 min vis pamaišant, kol pievagrybiai išskiria vandenį ir jis nugaruoja. Tada įpilame vyną (jei naudosite), pamaišome ir kepiname dar 1 min.
Paruoštus pievagrybius sudedame į lėkštę, apibarstome petražole, jei reikia užberiame papildomai druskos. Skaniausia patiekti su paskrudintomis prancūziško batono riekelėmis. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai