Pikantiška duona

Pikantiška duona
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Ruginiai miltai, 1 kilogramas
  • Rugiai, raugas, 100 gramų
  • Vanduo, 500 mililitrų
  • Mielės, 20 gramų
  • Kiaulienos šoninė, rūkyta, 200 gramų
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sūris, kietasis, 200 gramų
  • Migdolai, smulkinti, 100 gramų
  • Petražolės, smulkintos, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Į persijotus miltus įpilkite sumaišytą su vandeniu raugą, sutrupinkite mieles, išmaišykite ir palikite, kad pakiltų mielės. Šoninę smulkiai supjaustykite, suberkite druską, migdolus, petražoles ir viską išmaišykite. Kai mielės pakyla, sudėkite šią masę, suberkite likusius miltus ir minkykite tešlą. Tešlą supilkite į formą, suvilgykite vandeniu ir kepkite 1 val. 10 min. 200 C temperatūros orkaitėje.

Ruginio raugo paruošimas:
Dvi saujas ruginių miltų užpilkite vandeniu, kol pasidarys košė, uždenkite drėgnu rankšluoščiu, pastatykite į šiltą vietą 2 valandoms. Raugas turi smarkiai pūtoti ir burbuliuoti. Jeigu jis kvepia šviežia rugine duona, raugas paruoštas, jei jaučiamas acto kvapas, raugo naudoti negalima. Raugas gali perrūgti, jei nebus ruošiamas 30 - 35 C temperatūroje.

» Rašyti komentarą
» Komentarai