Pikantiška trinta sriubytė su skrebučiais

Pikantiška trinta sriubytė su skrebučiais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Grietinėlė, 35%, 150 mililitrų
  • Muskatas
  • Sultinys, daržovių, 1.2 litro
  • Lauro lapai, lapas, 1 vienetas
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Poras, 2 vienetai
  • Bulvės, 3 vienetai
  • Česnakas, 70 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Citrinų sultys
  • Druska
  • Juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:

Česnako skilteles dėkite į skardą išteptą aliejumi ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 C laipsnių. Kepinkite 20 minučių.

Svogūnus ir porus susismulkinkite ir pakepinkite aliejuje apie 3 minutes.

Užvirkite sultinį ir sudėkite kubeliais supjaustytas bulves bei paskrudintus česnakus, pakepintus svogūnus ir porus, lauro lapą. Ant mažos ugnies troškinkite apie 25 minutes. Išimkite lauro lapą.

Kai daržovės suminkštėja, sutriname su trintuvu. Tada dar pavirti, supilti grietinėlę, pridėti prieskonių ir supilti citrinos sultis.

Paskrudinkite batoną, supjaustykite kubeliais ir berkite ant sriubos, papuoškite ir tiekite. Skanaus.

» Rašyti komentarą
» Komentarai