Pikantiška triušiena
- Triušiena, 1.5 kilogramo
- Sultinys, 100 mililitrų
- Alyvuogių aliejus, 100 mililitrų
- Vyno actas, 100 mililitrų
- Vynas, sausas, baltas, 350 mililitrų
- Svogūnai, (maži svogūnėliai), 6 vienetai
- Česnakas, 5 skiltelės
- Arbata, juoda, 2 pakeliai
- Pipirai, juodi, 5 vienetai
- Pipirai, balti, 5 vienetai
- Rozmarinas, 1 valgomasis šaukštas
- Petražolės, 1 valgomasis šaukštas
- Kmynai, 1 valgomasis šaukštas
- Bazilikas, 1 valgomasis šaukštas
- Pipirai, čili, 1 vienetas
- Lauro lapai, 1 vienetas
- Cukrus, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
Triušiena nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma nedideliais gabaliukais. Česnako skiltelės, svogūnėliai susmulkinami ir sumaišomi su triušiena.
Pagaminamas marinatas. Arbatos pakeliai užpilami 100 ml karšto vandens. Į dubenį supilamas alyvuogių aliejus, vynas, vyno actas, juoda arbata, suberiami rozmarinai, petražolės, bazilikas, kmynai, lauro lapas, čili pipirai, juodieji ir baltieji pipirai, cukrus, druska ir išmaišoma. Marinatas užpilamas ant triušienos gabaliukų. Indas uždengiamas ir dedamas į šaldytuvą 24 val.
Triušienos gabaliukai išimami iš marinato, nusausinami ir apkepinami aliejaus - sviesto mišinyje iš abiejų pusių po 5 min., kol gražiai pagelsta. Tada supilamas marinatas, karštas sultinys, užvirinama ir uždengus troškinama apie 1 val. ant silpnos ugnies.