Pikantiškas daržovių pyragas

Pikantiškas daržovių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Grietinė, 1 stiklinė
  • Salierai, 300 gramų
  • Morkos, 300 gramų
  • Poras, 2 vienetai
  • Petražolės, 1 sauja
  • Česnakas, 2 skiltelės
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Džiūvėsėliai, 3 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, aptepimui
Pabarstymui:
  • Sūris, fermentinis, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:

Iš šitų produktų išeina du pyragai.

Papildomai reikės: 500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos

Paruošimas:
Įdarui salierą ir morkas nuvalykite, sutarkuokite juostelėmis, apvirkite pasūdytama vandenyje ir gerai nuvarvinkite. Porus supjaustykite griežinėliais, pertažoles smulkiai sukapokite. Apvirtas daržoves ir porus sudėkite į dubenį, supilkite grietinę, sudėkite tarkuotą sūrį ir petražoles, išspauskite česnakus, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
Atšaldytą sluoksniuotą tešlą išlankstykite. Tešlos lapo vidurį išilgai pabarstykite džiūvėsėliais, ant jų sudėkite įdarą. Vieną ilgesnįjį tešlos lapo kraštą patepkite vandeniu,tuomet kraštus sulenkite užklodami įdarą ir pateptąjį vandeniu kraštą dėdami ant viršaus, kad tešlos sujungimas suliptų. Pyragą dėkite į kepimo skardą, aptepkite vandeniu ir subadykite šakute. Apibarstykite pyragą tarkuotu sūriu. Kepkite įkaitintoje iki 210'C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių, kol pyragas gražiai pagels.

Dar galima pasigaminti tokį padažą, bet skanu ir be jo.

Žalumynų padažui:
1 stiklinė grietinės
1 česnako skiltelė (smulkinta)
2 šaukštai kapotų prieskoninių žolelių
1 citrinos sultys
druskos, pipirų

Paruošimas:
Žalumynus sumaišykite su grietine,pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais.

Skanaus!

» Rašyti komentarą
» Komentarai
(anonimas)
2009-03-30 21:03
man patiko
Tomas
2008-10-05 17:37
Skaniai atrodo