Pikantiškas jautienos kepsnys
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Jautiena, 1 kilogramas
- Actas, 1 stiklinė
- Raudonas vynas, 1 stiklinė
- Kadagio uogos, 3 vienetai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Lauro lapai, lapelis, 1 vienetas
- Aliejus, 5 valgomieji šaukštai
- Šalavijas, lapeliai
- Taukai (kiaulių), 1 valgomasis šaukštas
- Juodieji pipirai
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Vynas su actu užvirinami, sudedami prieskoniai ir atšaldoma. Šaltu marinatu apipilama paruošta mėsa ir 24 valandas laikoma šaltai. Išėmus iš marinato, mėsa apšluostoma, įtrinama aliejaus, druskos, pipirų ir sutrintų šalavijų lapelių mišiniu. Po to apkepama įkaitintame aliejuje. Mėsa perdedama į keptuvą, įdedama taukų ir uždengus kepama, palaistant likusiu marinatu. Iškepusi mėsa atvėsinama ir supjaustoma. Patiekiama su marinuotomis daržovėmis arba šviežių daržovių salotomis.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-03-15 16:09
2017-03-26 17:10