Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas
- Miltai, 390 gramų
- Obuoliai, rūgštūs, 3 vienetai
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Saulėgrąžų aliejus, 150 mililitrų
- Dansukker cukrus Farinas, 150 gramų
- Graikiniai riešutai, 100 gramų
- „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 2 valgomieji šaukštai
- Cinamonas, 1 valgomasis šaukštas
- Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Soda, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Maltas kardamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Maltas imbieras, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- „Dansukker“ cukraus milteliai, 150 gramų
- Filadelfijos sūris, 100 gramų
- Grietinėlė, 35%, 4 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 3 valgomieji šaukštai
- „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 2 arbatiniai šaukšteliai
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C ir 2 litrų talpos biskvito formą patepkite riebalais.
Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus obuolius, sirupą, kiaušinius, cukrų „Farinas“, vanilinį cukrų su natūralia vanile ir aliejų.
Kitame dubenyje sumaišykite sausąsias sudedamąsias dalis ir po truputį įmaišykite jas į obuolių mišinį, kad gautumėte vientisą masę. Suberkite smulkintus graikinius riešutus.
Paruoštą tešlą pilkite į biskvito formą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 55–60 min. Iškepę ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
Virtuviniu kombainu sumaišykite visas glajaus sudedamąsias dalis. Jei glajus per tirštas, įpilkite truputį vandens.
Tepkite glajų ant pyrago ir leiskite jam sustingti – įdėkite pyragą į šaldytuvą ir palikite bent 20 min.