Pikantiški kalakutienos šašlykai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kalakutienos filė, 2 kilogramai
- Rausvieji svogūnai, 2 vienetai
- Apelsinai, 2 vienetai
- Citrinos, 0.5 vieneto
- Medus, 2 valgomieji šaukštai
- Garstyčių grūdeliai, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Česnakiniai pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Lauro lapai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Bazilikas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Čiobreliai, 2 žiupsneliai
- Ciberžolė, 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika, 1 žiupsnelis
- Saldi raudonoji paprika, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Mėsą supjaustyti gabaliukais. Jeigu kepsite grotelėse – plokštesniais.
Sumaišyti su druska pipirus, lauro lapelius, garstyčias, bazilikus, čiobrelius, ciberžolę ir aitriąją papriką. Gautą mišinį dar sumaišyti su smulkiai supjaustyta pailga paprika ir juo gerai ištrinti mėsą.
Sumaišyti apelsinų ir citrinų sultis su medumi. Užpilti šiuo tirpalu mėsą ir lengvai pamaišyti. Ant viršaus sudėlioti pjaustytus stambiai svogūnus.
Palaikyti bent 4 val., bet mes laikome ir per naktį. Prieš kepimą nurinkti svogūnus ir kepti grotelėse.
» Rašyti komentarą
» Komentarai