Pikantiški pyragėliai
- Sūris, tarkuotas, 30-40, fermentinis
- Paprika, raudonoji, 1 vienetas
- Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas
- Krapai, tinka ir šaldyti
- Petražolės, tinka ir šaldyti
- Prieskoniai
- Varškė, grūdėta (galima ir liesos), 338 gramai
Papildomai reikės:
dytos sluoksniuotos tešlos lakštų (500 g)
Kepimo popieriaus
Iš nurodytų sudėtinių dalių pagaminsite 12 pyragėlių
1.Tešlą atšildykite. Tai trunka 15-20 minučių ir kaip tik spėsim pagaminti įdarą.
2. Papriką sutarkuoti (burokine tarka) – odelė liks, ją išmesti. Masę prispausti pirštais prie lėkštės ir nupilti skystį.
3. Viską dedam į dubenį: varškę, sutarkuotą papriką, smulkiai sukapotas žoleles, tarkuotą sūrį. Gerai išmaišyti, pagardinti prieskoniais.
4.Tešlos lakštus supjaustom į kvadratus 4x4 cm dydžio, kaip tik išeina 12 kvadratų.
5. Ant kvadrato dedam įdarą – apie 2 arbatinius šaukštelius. Pyragėlio kraštus atsargiai suspausti pirštais ir dar pagražinti kraštus šakute.
6. Dedam pyragėlius ant kepimo popieriaus. Viršų patepkite išplaktu kiaušinio tryniu. Pabarstyti sezamo sėklomis, linų sėmenimis, kmynais – kuo patinka.
Kepti 190-200 laipsnių temperatūroje apie 25 min.
Skanaus! :)
2010-02-11 12:28
2010-01-18 20:35
2010-01-13 09:08
2014-03-11 14:03