Pikantiškos sraigės
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Juodieji pipirai
- Česnakas
- Druska
- Sraigės (vynuoginės), konservuotos, 100 gramų
- Sviestas
Gaminimo instrukcija:
Sraiges išimkite iš kiautelių, jei didelės - perpjauti per pusę. Sudėti į keturis mažus molinius indelius, pabarstyti druska, maltais česnakais, pipirais ir ant viršaus uždeti gabalelį sviesto.
Indelius uždengti ir įkišti į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, palaikyti, kol pradės
kilti burbuliukai. Srigės neturi išvirti, jas reikia tik sušildyti.
Valgyti su pakepintais nedideliais batono gabaleliais, juos įtrinti skiltele česnako.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-09-30 15:26
Manau ne visi komentatoriai perskaite kad cia reikia marinuotu sraigiu, o ne ka tik is lauko paimtu
2012-04-25 08:07
Žinote, tie kuomentatoriai, kurie sako, kad reikia virti 3 val arba labai ilgai, aš musmėrę virdamas 3 val. galėsiu valgyti. Nenusišnekam, kad moliuską reikia virti ilgai.
2011-06-28 18:21
gerb.ponai, prieš komentuojant, reikia perskaityti receptą. Ten kalbama apie konservuotas (!) sraiges. O iš daržo sraiges laikome prapučiamoje dėžėje 5 paras (jokių miltų ir vandens), po to į verdantį vandenį ir virti 30 min. Dvišake šakute (arba plonu peiliuku) išlupame jas iš kiautų, nukerpame arba nupiauname (kaip patogiau) viską, išskyrus padą. Po to 3 val. verdame su prieskoniais (petražolės, pipirai, druska pagal skonį, bazilikas etc), o jau tada galime pritaikyti čia nurodytą receptą arba begalę kitų. Skanaus!
2010-06-25 19:13
Nu šitą receptą rašė tikrai tas, kas negamino Tai ilgas procesas . Ir visai nereikia jų perpjauti per pusę... reikia skrosti ir ilgai virti su prieskoniais ir baltu vynu... o tik tada dėti į kiautus ir kaitinti orkaitėje...
2014-09-30 15:26