Plikyta duonelė "Mariaus"
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Mielės, sausos, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Ruginiai miltai, 240 mililitrų
- Kmynai, 2 valgomieji šaukštai
- Linų sėmenys, 1 valgomasis šaukštas
- Vanduo, 450 mililitrų
- Alyvuogių aliejus, 30 mililitrų
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kvietiniai miltai, 1 rūšies, 720 mililitrų
- Salyklas, skrudintas, 2 valgomieji šaukštai
- Sėlenos, kvietinės, 2 valgomieji šaukštai
- Saulėgrąžos, pakepintos, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Kepama duonelė dounkepėje, todėl produktų svoris matuojamas duonkepės puodeliu ir šaukštu. 1 puodelis( 240 ml.)
Plikinys: 1 puodelis ruginių miltų, 2 valgomi šaukštai skrudinto salyklo, 2 valgomi šaukštai kmynų, 1 valgomas šaukštas linų sėmenų užplikyti 450 ml. verdančio vandens, išmaišyti ir atvėsinti iki 30 laipsnių šilumos.
Į duonkepės indą pilti 30 ml alyvuogių aliejaus, plikinį, 2 valgomus šaukštus cukraus, 2 arbatinius šaukštelius druskos (į skirtingus indo kampus), 3 puodelius kvietinių I rūšies miltų, 2 valgomus šaukštus kvietinių sėlenų, 3 valgomus šaukštus lukštentų, pakepintų saulėgrąžų, 2 arbatinius šaukštelius sausų mielių.
Kepti pagrindine 1 programa.Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai