Plikyta juoda ruginė duona

Plikyta juoda ruginė duona
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vanduo, 0.75 litro
  • Druska, 15 gramų
  • Kmynai, 1 sauja
  • Mielės, 30 gramų
  • Ruginiai miltai, 1.5 kilogramo
Gaminimo instrukcija:

Iš 200 g miltų, mielių ir stilinės šilto vandens pasigaminame raugą. Viską sumaišome ir paliekame šiltai, kad įrūgtų.

Į duonkubilį suberiame 1/3 kepimui skirtų miltų. Užplikome verdančiu vandeniu ir gerai išminkome, kad neliktų sausų miltų.

Duonkubilis uždengiamas ir paliekamas 3-4 val.

Tuomet sudedame į duonkubilį šiltame vandenyje išleistą raugą. Gerai išplakame.

Paviršių apibarstome miltais, uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje parai, kad išrūgtų.

Įrūgusi tešla išplakama, suberiami kmynai, druska bei likę miltai ir labai gerai išminkome.

Dar palaikome tokią tešlą šiltoje vietoje (apie 2 val.).

Suformuojame kepalą ir kepame duoną karštoje krosnyje arba 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val.

Plikyta duona yra saldžiarūgštė, todėl ilgai nesensta. :)

» Rašyti komentarą
» Komentarai