Plikyti sausainiai su kremu

Plikyti sausainiai su kremu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Pienas, 190 mililitrų
  • Miltai, 150 gramų
  • Sviestas, 90 gramų
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
Kremui:
  • Mascarpone sūris, 350 gramų
  • Grietinėlė, 35%, 250 mililitrų
  • Cukraus pudra
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus persijojame.

  2. Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi. Kai pienas užvirs ir sviestas išsileis, nuimame puodą nuo ugnies.

  3. Į pieną dedame visus iš karto miltus ir išmaišome.

  4. Statome vėl puodą ant mažos ugnies ir maišome su mediniu šaukštu. Maišome tol kol pasidarys tešlos rutulys, kuris atšoks nuo puodo sienų.

  5. Tešlą perdedame į kitą indą ir maišydami ją pravėsiname.

  6. Po vieną įmušame kiaušinius, kitą kiaušinį įmušame tik tada kai pirmas bus gerai įmaišytas. Tešla turi gautis vientisa, elastinga, stangri.

  7. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame pyragaičius.

  8. Orkaitę įkaitiname iki 190 C.

  9. Pyragaičius kepame 20 - 30 minučių, kol gražiai paruduos.

  10. Ruošiame kremą: šaltą grietinėlę su cukraus pudra išplakame iki standžių putų, įmaišome maskarponę.

  11. Sausainius įpjauname, konditeriniu švirkštu įspaudžiame į vidų kremo.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Tango su Helena
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Klausėja
2017-01-08 18:07
Kiek išeina sausainių???