Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru

Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 3.5 stiklinės
  • Vanduo, 1 stiklinė
  • Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Grybai, virti, 1 kilogramas
Gaminimo instrukcija:
  1. Grybus ir svogūnus pakepinti ant sviesto, kepimo pabaigoje berti druską. Palikti, kad atvėstų.

  2. Ruošiame tešlą. Užkaiskite vandenį. Sumaišykite miltus,cukrų ir druską. Į karštą vandenį pilkite aliejų, pamaišykite ir po truputį pilkite jį ant miltų, sumaišykite ir minkykite tešlą. Iškočiokite pusę tešlos į didelį lakštą, tačiau plonu sluoksniu. Išdėstykite grybų įdarą ant tešlos (dėkite po šaukštą, palikite tarpus). Iškočiokite antrąjį tešlos sluoksnį, juo atsargiai užklojame tešlos lakštą su grybų įdaru. Stiklinės pagalba išspaudžiame apvalius pyragėlius. Stiklinės skersmuo turi atitikti įdaro vietos dydį. Taip spaudžiame ant kiekvieno pyragėlio, gausime gražius ir apskritus. Su pirštais paspaudžiame kiekvieno pyragėlio kraštus, kad jie neturėtų tarpų, pro kuriuos gali ištekėti įdaras.

  3. Kepinti reikia karštame aliejuje iš abiejų pusių.

Porcijų skaičius: 18
Receptą atsiuntė: Ieva Visockytė
» Rašyti komentarą