Plokštainis diena-naktis
- Varškė, 300 gramų
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Miltai, 4 valgomieji šaukštai
- Kakava, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 1 žiupsnelis
- Sausainiai, 4 vienetai
- Mėlynių uogienė, 4 valgomieji šaukštai
- Brendis, 3 arbatiniai šaukšteliai
Ruošiame biskvitus: kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir standžiai išplakite su žiupsneliu druskos.
Trynius išplakite su 4 v.š. cukraus.
Sijokite miltus ir po truputį maišykite kiaušinių baltymus, įmaišykite greitinę su soda.
Pusę tešlos pilkite į kitą dubenį ir sumaišykite ją su kakava, o likusią su vaniliniu cukrumi.
Tešlą pilkite į skardas ir kepkite apie 12 - 15 minučių vidutinio karščio orkaitėje. Atvėsinkite.
Ruošiame įdarą: varškę pertrinkite su grietine ir cukrumi ( jei varškė labai riebi, greitinės reiks mažiau, jei liesesnė - daugiau).
Surinkimas: kadangi biskvitus kepiau vienoje skardoje perpjoviau juos į tris dalis.
Imti vieną dalį ją sulaistyti brendžiu, tepti varškės kremo, dėti porą šaukštų uogienės ir užvožti kitą biskvitą, jį vėl sulaistyti, tepti varškę, uogienė ir dėti trečią biskvitą.
Aptepti likusia varškės mase ir apiberti sausainių trupinukais.
Palikti porai valandų šaldytuve. Skanaus!