Po kalėdiniai sausainiai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sviestas, 100 gramų
- Avižos, 200 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
- Kvietiniai miltai, 0.5 stiklinės
- Prieskoniai, fruktozė, 0.5 stiklinės
- Saulėgrąžos, 50 gramų
- Sezamas, sėklos, 50 gramų
- Razinos, 50 gramų
- Spanguolės, džiovintos, 50 gramų
- Graikiniai riešutai, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
Sviestą ištirpiname, jį supilame į avižas ir atvėsiname. Kitame puode išplakame kiaušinius su fruktoze. Supilame grietinę ir išmaišome. šią masę pilame į avižas, suberiame miltus ir gerai išmaišome. Razinas ir spanguoles pamerkiame vandenyje ir paliekame 15 min., kad suminkštėtų. Po to, jas nusausiname ir pilame į tešlą, taip pat ir sezamus, saulėgrąžas bei smulkintus graikinius riešutus. Išmaišome. Orkaitę įkaitiname iki 1800 C laipsnių. Iš tešlos ant sviestinio popieriaus formuojame sausainius, dedame į orkaitę ir kepame apie 20 min., kol truputį parus. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai